Emperor's Clothes

Τα ρούχα του βασιλιά

120 φωνές ειδικών για τον κορωνοϊό

Share:

Οι υψηλού επιπέδου επιστήμονες, γιατροί, δικηγόροι και άλλοι ειδικοί παγκοσμίως επικρίνουν τον χειρισμό του ιού της κορώνας.

“Αυτός και η ομάδα του ερευνούν τα θύματα της κορώνας στο Αμβούργο: Τώρα ο ιατρός εξεταστής του Αμβούργου Klaus Püschel ζήτησε από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να ανοίξει ξανά αργά τη Γερμανία. «Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή», λέει ο Püschel του «Hamburger Abendblatt». Πρόσθεσε: «Η εποχή των ιολόγων έχει τελειώσει. Πρέπει τώρα να ρωτήσουμε τους άλλους ποιο είναι το σωστό να κάνουμε στην κρίση της κορώνας, όπως το φάρμακο εντατικής θεραπείας ». Σύμφωνα με τις γνώσεις του, ο Covid-19 είναι «μια σχετικά αβλαβής ιική ασθένεια». Οι Γερμανοί θα έπρεπε να μάθουν να ζουν μαζί του και χωρίς καραντίνα. Οι θάνατοι που εξέτασε όλοι είχαν τόσο σοβαρές προηγούμενες ασθένειες που, «ακόμα κι αν ακούγεται σκληρό, όλοι θα είχαν πεθάνει κατά τη διάρκεια αυτού του έτους», δήλωσε ο Püschel » (2).

Καθηγητής Dr. Ο Klaus Püschel είναι νομικός γιατρός και επικεφαλής ιατροδικαστικής του Αμβούργου

 

«Έχουμε πολύ χαμηλότερη τιμή 1,6 ανά χίλια. Αν λοιπόν έχουμε 1.000 Δανούς που είχαν αυτή τη μόλυνση, τότε υπάρχουν ένας ή δύο που πέθαναν από αυτήν. » (…) Μαζί με συναδέλφους, πραγματοποίησε εξετάσεις αίματος σε περίπου 1.500 αιμοδότες (…) Το αίμα χρησιμοποιήθηκε για τον έλεγχο αντισωμάτων κοροναϊού και τα προκαταρκτικά αποτελέσματα ρίχνουν νέο φως στον αριθμό των ατόμων που έχουν μολυνθεί » (3).

Καθηγητής Dr. Henrik Ullum, Rigshospitalet Κοπεγχάγη, Δανία, Τμήμα Ιατρικής μετάγγισης, Κέντρο Διαγνωστικής Έρευνας

 

“Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να ελέγξουμε τον πανικό”, είπε. Συνολικά, θα είμαστε καλά. (…) Αλλά κατηγορεί επίσης τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι προκαλούν περιττό πανικό εστιάζοντας στην αδιάκοπη αύξηση του σωρευτικού αριθμού των περιπτώσεων και θέτοντας το προσκήνιο σε διασημότητες που μολύνθηκαν από τον ιό. Αντίθετα, η γρίπη έχει προσβάλει 36.000.000 Αμερικανούς από τον Σεπτέμβριο και σκότωσε περίπου 22.000, είπε το CDC, αλλά αυτοί οι θάνατοι δεν αναφέρονται σε μεγάλο βαθμό » (4).

Καθηγητής Dr. Michael Levitt, Καθηγητής Βιοχημείας, Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, ΗΠΑ. Νόμπελ Χημείας 2013

 

«Προσωπικά, θα έλεγα ότι η καλύτερη συμβουλή είναι να ξοδεύετε λιγότερο χρόνο παρακολουθώντας τηλεοπτικές ειδήσεις που είναι εντυπωσιακές και όχι πολύ καλές. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό το ξέσπασμα Covid είναι μια κακή επιδημία γρίπης του χειμώνα. Σε αυτήν την περίπτωση είχαμε 8.000 θανάτους στις ομάδες κινδύνου πέρυσι, δηλαδή πάνω από 65% άτομα με καρδιακές παθήσεις κ.λπ. Δεν νομίζω ότι το τρέχον Covid θα υπερβεί αυτόν τον αριθμό. Υποφέρουμε από επιδημία των μέσων ενημέρωσης! » (5).

Καθηγητής Dr. Τζον Όξφορντ από το Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου, ο κορυφαίος ιολόγος στον κόσμο και ειδικός στη γρίπη

 

«Νομίζω ότι αυτό που συμβαίνει τώρα είναι αυτό που βιώνουμε λίγο πολύ το χειμώνα. (…) Η μετάδοση είναι υψηλή. Κατά τη γνώμη μου, η ασθένεια δεν είναι τόσο κακή όσο η γρίπη. (…) Πιστεύω ότι στην πραγματικότητα βλέπεις επιλεκτικά μόνο ένα πράγμα εδώ και το γεμίζεις με έναν συγκεκριμένο πανικό. (…) Πιστεύω ότι είχαμε τέτοιες καταστάσεις πολλές φορές και ότι τα μέτρα λαμβάνονται τώρα πολύ μακριά. (…) Χρειαζόμαστε αέρα και ήλιο, ο αέρας αραιώνει τους ιούς και ο ήλιος με το υπεριώδες φως τους σκοτώνει. Αλλά όχι απαγόρευση της κυκλοφορίας! Δεν μολύνεστε στο δρόμο! » (6).

Καθηγητής Dr. Karin Mölling, διεθνώς γνωστός ιολόγος. Πρώην διευθυντής του Ινστιτούτου Ιατρικής Ιολογίας στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Cross of Merit 1η τάξη του FRG

 

“Covid19. Έντονη κριτική για το ARD και το ZDF για αναφορά στον ιό της κορώνας. Ως αποτέλεσμα, η τηλεόραση εκπέμπει τόσο την απειλή όσο και την εκτελεστική εξουσία – και εφαρμόζει τη «δημοσιογραφία του συστήματος». (…) Οι αρχισυντάκτες έχουν παραιτηθεί», καταλήγει ο Jarren. Η αναφορά δεν διέθετε όλες τις διακρίσεις που έπρεπε να γίνουν και ρωτήθηκε: Ποιος έχει ποια εμπειρία; Ποιος εμφανίζεται σε ποιο ρόλο; ” Ως επί το πλείστον, αποστέλλονται μεμονωμένες δηλώσεις, ο επιστήμονας των μέσων ενημέρωσης γράφει «δεν υπάρχει πραγματική συζήτηση μεταξύ εμπειρογνωμόνων» (7).

Καθηγητής Dr. Otfried Jarren, Ινστιτούτο Επιστημονικής Επικοινωνίας και Έρευνας των ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, Πρόεδρος της Ελβετικής Επιτροπής ΜΜΕ στην Ελβετία

 

«Πρώτα απ ‘όλα, ο τριπλασιασμός των δοκιμών είχε ως αποτέλεσμα λίγο περισσότερο από τον τριπλασιασμό του αριθμού των ατόμων που είχαν θετικά αποτελέσματα. Αυτός ο τριπλασιασμός αποδείχθηκε στους πολίτες ως τριπλασιασμός των μολυσμένων. (…) Οι εκτεταμένες αποφάσεις απαιτούν ασφαλή θεμέλια. Αυτό ακριβώς έχει παραμεληθεί μέχρι στιγμής. Η επαναλαμβανόμενη εξίσωση του αριθμού των ατόμων που είχαν θετικά αποτελέσματα με τον αριθμό των μολυσμένων θόλωσε την άποψη, όπως και η καταμέτρηση των θανάτων από κορώνα. (…) Το κυβερνητικό πρότυπο για το πότε πρέπει να αποδυναμωθούν τα μέτρα βασίζεται σε έναν εμφανή αριθμό μολυσμένων ατόμων, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα » (8).

Καθηγητής Dr. Gerd Bosbach, καθηγητής στατιστικών, μαθηματικών και εμπειρικής οικονομικής και κοινωνικής έρευνας και συν-συγγραφέας του γνωστού βιβλίου “Lies with Numbers”

 

“Πρώτες αναλύσεις των αυστριακών θανάτων COVID-19 ανά ηλικία και φύλο:
Αναλύουμε την κατανομή ηλικίας και φύλου του αναφερθέντος θανάτου COVID-19 στην Αυστρία. Σύμφωνα με διεθνείς μελέτες, τα αυστριακά στοιχεία δείχνουν επίσης ότι ο κίνδυνος θανάτου αυξάνεται απότομα με την ηλικία. Η παρατηρούμενη ηλικιακή εξάρτηση είναι σύμφωνη με εκείνη του γενικού ετήσιου κινδύνου θανάτου στην Αυστρία»
 (9).

Ινστιτούτο Ιατρικής Στατιστικής (IMS) του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Βιέννης, Αυστρία

 

«Όποιος μπορεί να υπολογίσει και να κατανοήσει τους αριθμούς δεν εκτίθεται αμυντικά στην απάτη στα στατιστικά στοιχεία. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στην κρίση της Κορώνας. “Ο Meyerhöfer βλέπει «επίσης μια κρίση στη μαθηματική εκπαίδευση». «Βλέπουμε ταχύτατα αυξανόμενο αριθμό μολυσμένων ατόμων και αυτή η καμπύλη μας τρομάζει». (…) «Είναι αριθμοί που νομιμοποιούν το κλείσιμο επαφών και το κλείσιμο επιχειρήσεων» (…) Ο Meyerhöfer αναφέρεται στη στατιστική μεταχείριση του αποθανόντος: «Στη στατιστική πρακτική, ένα άτομο που πεθαίνει με την Corona υπολογίζεται ως ένα άτομο που πέθανε από την Corona. Δεν λέει αν πέθανε από την Κορώνα» (10).

Καθηγητής Dr. Wolfram Meyerhöfer, Καθηγητής Μαθηματικής Διδακτικής

 

«Ο αριθμός των αναφερόμενων λοιμώξεων δεν είναι πολύ σημαντικός, δεδομένου ότι δεν επιλέχθηκε προσέγγιση βάσει πληθυσμού, η μέτρηση δείχνει έναν προηγούμενο χρόνο και μπορεί να υποτεθεί ένα υψηλό ποσοστό μη δοκιμασμένων (ιδιαίτερα ασυμπτωματικών) μολυσμένων ατόμων. (…) Τα γενικά προληπτικά μέτρα (π.χ. κοινωνικές αποστάσεις) θεωρούνται θεωρητικά ελάχιστα ασφαλή, η αποτελεσματικότητά τους είναι περιορισμένη και επίσης παράδοξη (όσο πιο αποτελεσματική, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος «δεύτερου κύματος») και δεν είναι αποτελεσματικές όσον αφορά την παράπλευρη ζημία » (11) .

Καθηγητής Dr. Matthias Schrappe, Hedwig François-Kettner, Dr. Matthias Gruhl, Franz Knieps, καθηγητής Dr. Holger Pfaff, καθηγητής Dr. Gerd Glaeske, διατριβή για την πανδημία που προκαλείται από το SARS-CoV-2 / Covid-19

 

“Ο Tom Jefferson, επιδημιολόγος και επίτιμος ερευνητικός συνεργάτης στο Κέντρο Ιατρικής με βάση τα στοιχεία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα ήταν« πολύ, πολύ σημαντικά ». Είπε στο BMJ: «Το δείγμα είναι μικρό και περισσότερα δεδομένα θα είναι διαθέσιμα. Επίσης, δεν είναι σαφές πώς ακριβώς εντοπίστηκαν αυτές οι περιπτώσεις. Αλλά ας πούμε ότι μπορούν να γενικευτούν. Και ακόμη και αν έχουν μειωθεί κατά 10%, αυτό δείχνει ότι ο ιός είναι παντού. Εάν – και τονίζω, εάν τα αποτελέσματα είναι αντιπροσωπευτικά, πρέπει να ρωτήσουμε: γιατί στο διάολο κλείνουμε τον εαυτό μας; » (12).

Δρ. Thomas Jefferson, επιδημιολόγος και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στο Ηνωμένο Βασίλειο

 

«Και στην Κίνα και στη Νότια Κορέα, η κοινωνική απόσταση ξεκίνησε πολύ αφότου είχε μειωθεί ο αριθμός των λοιμώξεων, οπότε είχε πολύ μικρή επίδραση στην επιδημία. Αυτό σημαίνει ότι η ασυλία των κοπαδιών είχε ήδη επιτευχθεί εκεί, ή κάποιος επρόκειτο να φτάσει στην ασυλία των κοπαδιών. Ήταν επικείμενο. Όμως, διατάσσοντας την κοινωνική απομάκρυνση, εμπόδισαν να έρθει το τελικό σημείο, γι ‘αυτό και εξακολουθούμε να βλέπουμε νέες περιπτώσεις στη Νότια Κορέα λίγες εβδομάδες μετά την κορύφωση » (13).

Καθηγητής Dr. Knut Wittkowski από τη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

 

“Μετά από μια μακρά περίοδο προβληματισμού, στρέφω στον υπόλοιπο συλλογισμό. Και παρά την πιθανή εχθρότητα, τις καταιγίδες ή τον στιγματισμό, δεν θέλω να χάσω το δικαίωμα να αμφισβητώ κριτικά σχόλια δημοσιογράφων, λεγόμενους ειδικούς και αποφάσεις πολιτικών ηγετών. (…) Ποσοστό σοβαρών περιπτώσεων και ποσοστά θανάτου υπερεκτιμημένα κατά συντελεστή 10. (…) Όποιος βαθμολογεί ψευδώς την τρέχουσα διαδικασία θα πρέπει να το κάνει κάθε χρόνο στην εποχή της γρίπης με την ίδια συνέπεια με την ευκαιρία των ετήσιων δεδομένων της γρίπης μαζί μας » (14).

Καθηγητής Dr. Δρ. Martin Haditsch, ειδικός στη μικροβιολογία, την ιολογία και την επιδημιολογία λοίμωξης, Αυστρία

 

«Η ποιότητα της περίθαλψης μειώνεται αυτή τη στιγμή », λέει ο καθηγητής Ulrich Hegerl, Πρόεδρος του Γερμανικού Ιδρύματος για την Κατάθλιψη κατάθλιψης. «Αυτό θα μπορούσε να κοστίσει ζωές. Ο αριθμός των αυτοκτονιών θα μπορούσε να αυξηθεί. ” Η κατάθλιψη είναι η αιτία των περισσότερων αυτοκτονιών κάθε χρόνο. (…) Η Γερμανική Βοηθητική Κατάθλιψη συνιστά σε εκείνους που επηρεάζονται να παραμείνουν δραστήριοι σε περιόδους οικιακής καραντίνας και να διατηρήσουν έναν καθημερινό ρυθμό. Οι χρόνοι ύπνου δεν πρέπει να παραταθούν επειδή ο υπερβολικός ύπνος μπορεί να αυξήσει τη σοβαρότητα της κατάθλιψης “ (15).

Καθηγητής Dr. Ulrich Hegerl, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Φρανκφούρτης, Πρόεδρος του Γερμανικού Ιδρύματος κατάθλιψης

 

«Στο παρελθόν, η πνευμονία στο τέλος της ζωής ονομάστηκε φίλος των ηλικιωμένων. Και τώρα πηγαίνετε εκεί, διαγνώστε τη λοίμωξη της κορώνας και μετατρέψτε την σε περίπτωση εντατικής θεραπείας και φυσικά δεν μπορείτε ακόμα να σώσετε τον ασθενή. Είναι πολύ σοβαρά άρρωστοι » (16).

Δρ. Matthias Thöns, ειδικός για την αναισθησιολογία έκτακτης ανάγκης, τον πόνο και την παρηγορητική ιατρική

 

“Στο πρώτο μου βίντεο για το COVID-19, πρότεινα (…) ότι το ποσοστό θανάτου πρέπει να είναι περίπου 0,7%. Το αντίθετο μου αποδείχθηκε σήμερα. Ο αριθμός των θανάτων είναι στην πραγματικότητα ένα δέκατο από αυτούς. Εδώ είναι η αβάσιμη αλήθεια: Το COVID-19 δεν είναι πολύ χειρότερο από την κακή γρίπη » (17).

Καθηγητής Sam Vaknin, Ισραήλ

 

“Ο φόβος του Covid-19 βασίζεται στο υψηλό εκτιμώμενο ποσοστό θανάτου του – σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και άλλους οργανισμούς, 2 έως 4% των ατόμων με επιβεβαιωμένο Covid-19 έχουν πεθάνει. Πιστεύουμε ότι αυτή η εκτίμηση είναι βαθιά λανθασμένη. (…) Εάν ο αριθμός των πραγματικών λοιμώξεων είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό των περιπτώσεων – με τάξεις μεγέθους μεγαλύτερες – τότε το πραγματικό ποσοστό θνησιμότητας είναι επίσης πολύ χαμηλότερο. Αυτό δεν είναι μόνο εύλογο, αλλά, βάσει αυτών που γνωρίζουμε μέχρι τώρα, είναι επίσης πιθανό » (18).

Καθηγητής Dr. Eran Bendavid και καθηγητής Dr. Ο Jay Bhattacharya είναι καθηγητές ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ των ΗΠΑ

 

«Σε μολυσματικές ασθένειες, γίνεται διάκριση μεταξύ μόλυνσης και ασθένειας. Έτσι, μόνο οι ασθενείς με συμπτώματα – όπως πυρετός ή βήχας σε αυτήν την περίπτωση – θα πρέπει να περιλαμβάνονται στα στατιστικά στοιχεία ως νέες περιπτώσεις. Με άλλα λόγια, μια νέα λοίμωξη, που καθορίζεται από εργαστηριακό τεστ, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αντιμετωπίζουμε έναν πρόσφατα άρρωστο ασθενή που θα χρειαστεί ένα νοσοκομειακό κρεβάτι. (…) Δρακόνια μέτρα που περιορίζουν τα θεμελιώδη δικαιώματα των ανθρώπων με τόσο ολοκληρωμένο τρόπο μπορούν να επιβληθούν μόνο εάν υπάρχουν αξιόπιστες ενδείξεις ότι ένας νέος ιός είναι εξαιρετικά επικίνδυνος. (…) Υπήρξε ποτέ τόσο επιστημονικά τεκμηριωμένη ένδειξη για το COVID-19; Κατά τη γνώμη μου, η απλή απάντηση είναι: όχι » (19).

Καθηγητής Dr. Ο Sucharit Bhakdi, ειδικός στη μικροβιολογία και την επιδημιολογία των λοιμώξεων, πρώην επικεφαλής του Ινστιτούτου Ιατρικής Μικροβιολογίας και Υγιεινής στο Πανεπιστήμιο του Μάιντς

 

Για παράδειγμα, στο Heinsberg, ένας 78χρονος άντρας με προηγούμενες ασθένειες πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια και αυτό χωρίς το Sars-2 να περιλαμβάνει τους πνεύμονες. Από τότε που είχε μολυνθεί, εμφανίζεται φυσικά στα στατιστικά στοιχεία του Covid 19. Αλλά το ερώτημα είναι αν δεν θα πέθανε ούτως ή άλλως, ακόμη και χωρίς τον Sars-2. Περίπου 2.500 άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά στη Γερμανία, με δώδεκα νεκρούς μέχρι στιγμής, υπήρξε σύνδεση με το Sars-2 τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Φυσικά, οι άνθρωποι θα πεθάνουν ακόμα, αλλά κλίνω έξω από το παράθυρο και λέω: Θα μπορούσε να είναι ότι το 2020 δεν θα έχουμε περισσότερους θανάτους από οποιονδήποτε άλλο χρόνο » (20).

Καθηγητής Dr. Hendrick Streeck, καθηγητής ιολογίας και διευθυντής του Ινστιτούτου Έρευνας για τον Ιό και τον ιό HIV στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βόννης

«Πρέπει να διατηρήσουμε αυτά τα σοβαρά μέτρα της κοινωνίας στο σύνολό της [σημείωση: ερώτηση συνέντευξης σχετικά με το κλείσιμο επαφών και τους περιορισμούς εξόδου] όσο το δυνατόν πιο σύντομα και όσο το δυνατόν χαμηλότερα, επειδή θα μπορούσαν ενδεχομένως να προκαλέσουν περισσότερες ασθένειες και θανάτους από τον ίδιο τον ιό της κορώνας. (…) Γνωρίζουμε ότι, για παράδειγμα Η ανεργία δημιουργεί ασθένειες και ακόμη αυξάνει τη θνησιμότητα. Μπορεί επίσης να οδηγήσει τους ανθρώπους σε αυτοκτονία. Ο περιορισμός της ελεύθερης κυκλοφορίας ενδέχεται να έχει περαιτέρω αρνητικό αντίκτυπο στη δημόσια υγεία » (21).

Καθηγητής Dr. Gérard Krause, Επικεφαλής Επιδημιολογίας στο Κέντρο Έρευνας για τις λοιμώξεις στο Helmholtz

“Δεν είναι η εντύπωση που έχω από να μιλήσω με τους συναδέλφους μου στη Γερμανία. Συμφωνούμε, για παράδειγμα, ότι δεν έχει νόημα να κλείσουμε τα σύνορα σε αυτό το σημείο. Συμφωνούμε επίσης ότι είναι απαραίτητο να ελαχιστοποιηθούν οι κοινωνικές επαφές. Ωστόσο, συμφωνούμε επίσης ότι είναι πολύ δύσκολο να προβλέψουμε τι θα συμβεί όταν κλείσετε σχολεία. Πολλά πράγματα συμβαίνουν όταν το κάνετε αυτό: επηρεάζει τα παιδιά, την κοινωνία, ιδίως τους γονείς. Αυτό σημαίνει ότι η επίδραση αυτού του μέτρου στη δημόσια υγεία θα είναι πολύ χειρότερη από την εξάπλωση του ιού στα σχολεία » (22).

Δρ. Anders Tegnell, επικεφαλής της σουηδικής υγειονομικής αρχής

“Ο Beate Bahner, ειδικός δικηγόρος για το ιατρικό δίκαιο από τη Χαϊδελβέργη, ανακοινώνει αγωγή κατά του κανονισμού της κορώνας Μπάντεν-Βυρτεμβέργης: Τα μέτρα της ομοσπονδιακής και της κρατικής κυβέρνησης είναι κατάφωρα αντισυνταγματικά και παραβιάζουν πλήθος βασικών δικαιωμάτων πολιτών στη Γερμανία σε βαθμό που δεν ήταν γνωστό πριν. (…) Οι εβδομαδιαίοι περιορισμοί στην έξοδο και η απαγόρευση της επαφής με βάση τα πιο σκοτεινά σενάρια μοντέλων (χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι γνώμες εμπειρογνωμόνων με κριτικά στοιχεία) καθώς και το πλήρες κλείσιμο εταιρειών και επιχειρήσεων χωρίς καμία ένδειξη κινδύνου μόλυνσης από αυτές τις επιχειρήσεις και εταιρείες είναι κατάφωρα αντισυνταγματικές » (23).

Ο Beate Bahner, ειδικός δικηγόρος ιατρικού δικαίου, συγγραφέας πέντε βιβλίων ιατρικού δικαίου

«Συνολικός αλγοριθμικός έλεγχος πληθυσμού. Εάν δεν μπορείτε να εμφανίσετε ένα πράσινο κουμπί στο smartphone παρακολούθησης στο Γουχάν, το οποίο υποδηλώνει ότι πιθανώς δεν έχετε μολυνθεί, μπορείτε να μετακινηθείτε μόνο με τα πόδια και να μην εισέλθετε σε εστιατόρια και παρόμοια. Στη Νότια Κορέα, οι εγγραφές κάμερας παρακολούθησης, τα δεδομένα πιστωτικών καρτών και τα δεδομένα GPS αξιολογούνται προκειμένου να εντοπιστούν και να εντοπιστούν πιθανοί φορείς ιών. Το Covid-19 είναι σαν ένα ουράνιο δώρο για τα σχέδια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. (…) Και χάρη στο Covid-19, πολλοί άνθρωποι βρίσκουν τώρα αυτές τις ολοκληρωτικές ευκαιρίες ακόμη και επιθυμητές » (24).

Δρ. Norbert Häring, δημοσιογράφος και οικονομολόγος

«Τέλος, η χρήση μη επεμβατικού αερισμού σε ασθενείς με COVID-19 στη μονάδα εντατικής θεραπείας είναι αμφιλεγόμενη. Δεδομένων των παραπάνω παραγόντων, οι γιατροί σε ασθενείς με κρίσιμη ασθένεια με ARDS λόγω του COVID-19 ενδέχεται να μην καταφεύγουν σε μη επεμβατικό εξαερισμό έως ότου διατεθούν περαιτέρω δεδομένα από την επιδημία COVID-19 “ (25).

Καθηγητής Dr. Silvio A. Ñamendys-Silva, γιατρός εντατικής θεραπείας, Μεξικό

«Το Ινστιτούτο Robert Koch αλλάζει τον τρόπο καταμέτρησης, γεγονός που καθιστά τα δεδομένα όλο και πιο ακατάστατα. Γίνεται όλο και πιο δύσκολο να κάνουμε μια αντικειμενική περίληψη. Όλο και περισσότερες τρομακτικές εικόνες και αναφορές σπεύδουν σε εμάς χωρίς τίποτα να αναγνωριστεί αλλαγή στους αριθμούς » (26).

Δρ. Bodo Schiffmann, ιατρός

«Γνωρίζουμε τους κοροναϊούς από το παρελθόν (…) Αλλά τα δεδομένα δείχνουν ότι αυτή η ασθένεια είναι λιγότερο επικίνδυνη από τη γρίπη. (Με) τη γρίπη, μπορούμε όλοι να θυμόμαστε καλά πώς συνέβη μια σοβαρή κατάσταση εστίας το 2017. Τελικά, με 27.000 θανάτους στη Γερμανία και αυτούς τους 27.000 θανάτους που φαίνεται να έχουν εκτοπίσει μερικούς. (…) Δεν μπορεί να νοιαζόμαστε μόνο για την Κορώνα και ότι κάπου υπάρχει ο κίνδυνος να προκύψουν κάποιες άλλες μικροβιακές επιδημίες, για παράδειγμα » (27).

Καθηγητής Dr. Jochen A. Werner, Διευθυντής Ιατρικής και Διευθύνων Σύμβουλος του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου Έσσεν

«Λαμβάνοντας υπόψη το γνωστό γεγονός ότι το 7-15% των οξέων αναπνευστικών παθήσεων (ARE) προκαλούνται πάντα από κοροναϊούς με κάθε« κύμα γρίπης », ο αριθμός των περιπτώσεων που προστίθενται τώρα εξακολουθεί να είναι εντελώς εντός του φυσιολογικού εύρους. Περίπου ένας στους χιλιάδες ανθρώπους πεθαίνει από τα κύματα της χειμερινής μόλυνσης. Χρησιμοποιώντας επιλεκτικά μεθόδους ανίχνευσης – για παράδειγμα μόνο σε κλινικές και ιατρικές κλινικές εξωτερικών ασθενών – αυτός ο ρυθμός μπορεί φυσικά να αυξηθεί εύκολα σε τρομακτικό επίπεδο, επειδή εκείνοι που χρειάζονται βοήθεια είναι συνήθως χειρότεροι από εκείνους που αναρρώνουν στο σπίτι » (28) .

Δρ. Wolfgang Wodarg, παθολόγος, πνευμονολόγος, ειδικός στην υγιεινή και την περιβαλλοντική ιατρική. Μέλος του γερμανικού ομολόγου από το 1994 έως το 2009

«Είναι ο αγώνας μας εναντίον του κοροναϊού χειρότερος από την ασθένεια; (…) Πιθανή εφαρμογή μιας προσέγγισης «ασυλία κοπαδιών» (…) Τα δεδομένα από τη Νότια Κορέα (…) δείχνουν ότι το 99% των ενεργών περιπτώσεων στον γενικό πληθυσμό είναι «ήπια» και δεν απαιτούν ειδική ιατρική περίθαλψη. (…) Οι θάνατοι εντοπίζονται κυρίως σε ηλικιωμένους, σε άτομα με σοβαρές χρόνιες παθήσεις όπως ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις και σε άτομα και στις δύο ομάδες. Αυτό δεν ισχύει για μολυσματικά μαστίγια όπως η γρίπη. Η γρίπη χτυπά επίσης σκληρά τους ηλικιωμένους και τα χρόνια άρρωστα άτομα, αλλά σκοτώνει επίσης παιδιά » (29)

Δρ. David Katz, Yale University, USA, ιδρυτικός διευθυντής του Yale University Prevention Research Center

«Συνήθως, οι άνθρωποι εγκαταλείπουν πρόθυμα την ελευθερία τους εάν θέλουν να προστατευθούν από μια εξωτερική απειλή. Και η απειλή είναι συνήθως μια πραγματική απειλή, αλλά συνήθως είναι υπερβολική. Φοβάμαι ότι αυτό βλέπουμε τώρα. (…) Και όποιος έχει μελετήσει ιστορία θα αναγνωρίσει τα κλασικά συμπτώματα της συλλογικής υστερίας εδώ. Η υστερία είναι μεταδοτική (…) εάν η θεραπεία είναι ίσως χειρότερη από την ασθένεια » (30).

Jonathan Sumption, πρώην δικαστής του Βρετανικού Ανώτατου Δικαστηρίου

Μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι το ποσοστό θνησιμότητας του COVID 19 είναι πολύ κάτω από το 1%: Αυτό το εύρημα συμπεριλήφθηκε επίσης σε μια μελέτη του συναδέλφου Anthony Fauci από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ, η οποία βασίζεται σε μια έκθεση που βασίζεται στο 1099 Συγκεντρώνονται ασθενείς με εργαστηριακή επιβεβαίωση COVID-19 από 552 κινεζικά νοσοκομεία. Αυτό υποδηλώνει ότι τα συνολικά κλινικά αποτελέσματα της COVD-19 μπορεί τελικά να είναι παρόμοια με τη σοβαρή εποχιακή γρίπη, η οποία έχει ποσοστό θνησιμότητας περίπου 0,1%, ή πανδημική γρίπη όπως αυτή του 1957 ή του 1968, και όχι αυτή του SARS ή MERS, που χαρακτηρίζονται από ποσοστό θνησιμότητας 10% ή 36% και που, απίστευτα, δεν προκάλεσαν πανικό στη χώρα μας » (31).

Καθηγητής Dr. Giulio Tarro, ιολόγος, Ιταλία

“Αλλά ο καθηγητής Ricciardi πρόσθεσε ότι το ποσοστό θανάτου της Ιταλίας μπορεί επίσης να είναι υψηλό λόγω του τρόπου με τον οποίο οι γιατροί αναφέρουν τους θανάτους. (…) «Μια επανεκτίμηση από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας έδειξε ότι μόνο το 12% των πιστοποιητικών θανάτου σχετίζονται άμεσα με τον κοροναϊό, ενώ το 88% των ασθενών που πέθαναν είχαν τουλάχιστον μία προηγούμενη ασθένεια – πολλοί είχαν δύο ή τρεις», είπε. (32) .

Καθηγητής Dr. Ο Walter Ricciardi είναι επιστημονικός σύμβουλος του Ιταλού Υπουργού Υγείας

«Αυτό το φιάσκο αποδεικνύει τεράστια αβεβαιότητα σχετικά με τον κίνδυνο θανάτου από το Covid-19. Οι αναφερόμενοι θάνατοι, όπως το επίσημο ποσοστό 3,4% από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, είναι τρομακτικό – και χωρίς νόημα. Οι ασθενείς που έχουν δοκιμαστεί σε SARS-CoV-2 είναι δυσανάλογα μεγάλοι με σοβαρά συμπτώματα και κακά αποτελέσματα. Δεδομένου ότι τα περισσότερα συστήματα υγείας έχουν περιορισμένη ικανότητα δοκιμών, η μεροληψία επιλογής θα μπορούσε ακόμη και να αυξηθεί στο εγγύς μέλλον. (…) Το ποσοστό θανάτου σε επίπεδο πληθυσμού 0,05% είναι χαμηλότερο από αυτό της εποχικής γρίπης. Εάν αυτό είναι το πραγματικό ποσοστό, η σφράγιση του κόσμου με δυνητικά τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις μπορεί να είναι εντελώς παράλογη » (33).

Καθηγητής Dr. Ιωάννης Ιωαννίδης, Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, ΗΠΑ

“Corona: Μια μαζική επιδημία πανικού. (…) Ο ΠΟΥ εκτιμά ότι μια εποχή γρίπης σκοτώνει περίπου 500.000 ανθρώπους, περίπου 50 φορές περισσότερους από αυτούς που έχουν πεθάνει κατά τη διάρκεια της επιδημίας των κορωνών κατά περισσότερο από τρεις μήνες. (…) Δεν ελήφθησαν τέτοια δρακόντεια μέτρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας της γρίπης του 2009, και φυσικά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν κάθε χειμώνα που διαρκεί όλο το χρόνο καθώς είναι πάντα χειμώνα κάπου. Δεν μπορούμε να απενεργοποιήσουμε μόνιμα ολόκληρο τον κόσμο » (34).

Καθηγητής Dr. Peter C. Gøtzsche, ιατρικός ερευνητής και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης της Δανίας

“Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης προκαλούν φόβο για τον ιό της κορώνας (…) Κάθε χειμώνα έχουμε μια επιδημία ιών με χιλιάδες θανάτους και εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν μολυνθεί στη Γερμανία. Και οι ιοί κορώνας έχουν πάντα το ρόλο τους σε αυτό. (…) Όποιος εκτίθεται μόνο σε μέτρα καραντίνας και υφίσταται οικονομική ζημία λόγω θετικής δοκιμής PCR κοροναϊού, μπορεί να δικαιούται αποζημίωση σύμφωνα με την παράγραφο 56 του νόμου περί προστασίας των λοιμώξεων. Αλλά πρέπει επίσης να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας ενάντια στην παράλογη στέρηση της ελευθερίας » (35).

Δρ. Wolfgang Wodarg, παθολόγος, πνευμονολόγος, ειδικός στην υγιεινή και την περιβαλλοντική ιατρική. Μέλος του γερμανικού ομολόγου από το 1994 έως το 2009

«Το SARS-CoV-2, το μυθιστόρημα κοροναϊού από την Κίνα, εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο και παρά τη χαμηλή συχνότητα εμφάνισης έξω από την Κίνα και την Άπω Ανατολή, προκαλεί μια τεράστια ανταπόκριση. Τέσσερις συνηθισμένοι ιοί κορώνας κυκλοφορούν επί του παρόντος και προκαλούν εκατομμύρια περιπτώσεις παγκοσμίως. Αυτό το άρθρο συγκρίνει τα ποσοστά συχνότητας και θνησιμότητας αυτών των τεσσάρων κοινών κοροναϊών με αυτά του SARS-COV-2 (…) Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το πρόβλημα του SARS-CoV-2 είναι πιθανό να υπερεκτιμηθεί από 2,6 εκατομμύρια άτομα ετησίως πεθαίνουν από αναπνευστικές λοιμώξεις, σε σύγκριση με λιγότερους από 4.000 θανάτους στο SARS-CoV-2 τη στιγμή της σύνταξης αυτού του άρθρου » (36).

Γάλλοι επιστήμονες Yanis Roussel, Audrey Giraud-Gatineau, Marie-Therese Jimenoe, Jean-Marc Rolain, Christine Zandotti, Philippe Colson και Didier Raoult σε μια συμβολή στην κρίση της κορώνας

“Στο τέλος του έτους, ωστόσο, όλα τα κράτη με ευημερία χρεώνονται ανεπανόρθωτα, όλα τα άτομα με υλική ευημερία απαλλοτριώνονται, η μεσαία οικονομία αποδεκατίζεται, οι μεγάλες τράπεζες αναδιαρθρώνονται χάρη στα δάνεια προς τα κράτη, ο λεγόμενος τομέας υγείας έχει γίνει ακόμη πιο διογκωμένος και τα μεγάλα φαρμακευτικά προϊόντα έχουν γίνει ακόμη πιο πλούσια. (…) Όλοι θα ζουν με το φόβο της μόλυνσης και θα είναι άνεργοι κοινωνικά απομονωμένοι ή θα βλαστάνουν στο «γραφείο στο σπίτι» με ηλεκτρονικές παραγγελίες. Οι επιζώντες θα χρειαστούν τα πάντα πάνω από το ελάχιστο για να συγκεντρώσουν τα χρήματα προστασίας για τις τράπεζες και τα μεγάλα φαρμακεία » (37).

Δρ. Gerd Reuther, ιατρός

“Ο αριθμός των νέων που πάσχουν από κοροναϊό είναι παραπλανητικός (…) Η Vernazza ζητά συνεπώς να ληφθούν υπόψη όλες οι εξαντλητικές αποφάσεις που λήφθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες. Εάν σχεδόν το 90% των λοιμώξεων περάσει απαρατήρητο, δεν έχει νόημα να δοκιμάσετε όλους τους ανθρώπους. (…) Τα νέα ευρήματα δείχνουν ότι πολλά από τα μέτρα μπορεί ακόμη και να είναι αντιπαραγωγικά. Πάνω απ ‘όλα, πιστεύει ότι είναι λάθος το κλείσιμο σχολείων, καθώς η απαγόρευση της επιδημιολογικής έννοιας δεν θα ήταν το σωστό » (38).

Καθηγητής Dr. Pietro Vernazza, Infectiologist, Cantonal Hospital St.Gallen (Ελβετία)

«Ενώ όλοι μιλούν για τον ιό της κορώνας, δεν ακούτε πολλά για τη γρίπη αυτή τη στιγμή. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο κίνδυνος μόλυνσης και θνησιμότητας σε ιούς της γρίπης είναι σχεδόν ίδιος με τον κοροναϊό. «Η Corona δεν είναι καθόλου πιο επικίνδυνη από τη γρίπη», λέει ο επικεφαλής ιατρός Clemens Wendtner από την κλινική Schwabinger για μολυσματικές ασθένειες, όπου επτά από τα δεκατρία άτομα που έχουν μολυνθεί με κορώνα στη Γερμανία υποβάλλονται σε θεραπεία. «Υποθέτουμε ότι το ποσοστό θνησιμότητας είναι πολύ κάτω από το ένα τοις εκατό, και ακόμη περισσότερο στο εύρος αλκοόλ», εξηγεί ο Wendtner. Αυτό είναι παρόμοιο με αυτό της γρίπης » (39).

Καθηγητής Dr. Ο Clemens Wendtner, επικεφαλής ιατρός στην κλινική Schwabinger για μολυσματικές ασθένειες

«Οι ιολόγοι, που τώρα επηρεάζουν σημαντικά τα πολιτικά γεγονότα, εκμεταλλεύονται τον επαναπροσδιορισμό της« πανδημίας »από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) για τη μορφή τους. Ενώ μια πανδημία είχε δηλωθεί πριν μόνο όταν ένας ιός προκάλεσε σημαντικά ποσοστά νόσων παγκοσμίως, η εξάπλωση των ιών και μόνο ήταν ένας λόγος για την έναρξη ενός σταδιακού σχεδίου παρακολούθησης και ελέγχου ιών από το 2017. Ωστόσο, δεδομένου ότι όλες οι μορφές ιών εξαπλώνονται ραγδαία σε όλο τον κόσμο λόγω της παγκοσμιοποίησης, ουσιαστικά υπάρχει πάντα μια πανδημία. Και κάθε χρόνο υπάρχουν νέοι ιοί που εξαπλώνονται γρήγορα στον παγκόσμιο πληθυσμό. Γίνεται λοιπόν θέμα αυθαιρεσίας ή ειδικών συμφερόντων να κηρυχθεί πανδημία με συγκεκριμένο ιό » (40).

Καθηγητής Dr. Franz Ruppert, ψυχοτραυματικός

“Η Επιτροπή της ΕΕ συναντήθηκε με την Facebook & Co. για να συντονίσει τα βήματα κατά της εξάπλωσης των θεωριών συνωμοσίας γύρω από το ξέσπασμα του Covid 19. (…) Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν διαβεβαιώσει ότι θα καθιστούσαν τις «αξιόπιστες πηγές ειδήσεων» πιο εμφανείς, «θέλουν να αφαιρέσουν απαγορευμένο ή επιβλαβές περιεχόμενο» (…) Σύμφωνα με τον Jourová, οι κερδοφόροι ψευδείς αναφορές ότι τα έσοδα από διαφημίσεις πρέπει να αποσυρθούν βοήθησαν τους υπογράφοντες να αντιδράσουν γρήγορα. (…) Ο προϊστάμενος του Facebook Mark Zuckerberg διαβεβαίωσε δημοσίως ότι ήθελε να λάβει αποφασιστικά μέτρα κατά των λανθασμένων πληροφοριών σχετικά με τον ιό της κορώνας » (41).

Stefan Krempl, ειδικό περιοδικό πληροφορικής Heise Online

Η κορώνα είναι περισσότερο πρόβλημα κεφαλιού. Η γρίπη ενέχει σήμερα σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο από τον ιό της κορώνας, σύμφωνα με τον γιατρό. 200 ζωές στη Γερμανία, σύμφωνα με δημοσίευμα από την Πέμπτη το πρωί, τους είχαν σκοτώσει τους πρώτους μήνες του έτους. 17.000 είχαν ήδη μολυνθεί σε αυτήν τη χώρα. Σε σύγκριση με τις λίγες εκατοντάδες περιπτώσεις κορώνας που είναι γνωστές στη Γερμανία, οι οποίες ξεπεράστηκαν ως επί το πλείστον, αυτό είναι πολύ χειρότερο. Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα μεταξύ του πληθυσμού σχετικά με το θέμα της κορώνας, έναν «τεράστιο θόρυβο», όπως λέει ο Hable » (42).

Δρ. Michael Hable, ιατρός

“Δεν μπορείτε να αποτρέψετε τη μόλυνση. Τα ασυμπτωματικά είναι εξίσου εξάπλωση του ιού με το συμπτωματικό. (…) Τα συμπτώματα είναι στην πραγματικότητα λιγότερο μεταδοτικά από τα ασυμπτωματικά, τα οποία βρίσκονται ακόμη στην περίοδο επώασης. (…) Είναι απολύτως απελπιστικό να θέλουμε να προστατεύσουμε από ιογενείς λοιμώξεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα μέτρα που λαμβάνονται αυτή τη στιγμή είναι εντελώς παράλογα » (43).

Δρ. Claus Köhnlein, παθολόγος

«Θα μπορούσαμε να κάνουμε μια απλή εκτίμηση του IFR ως 0,36% με βάση τη μείωση κατά το ήμισυ του χαμηλότερου ορίου του διαστήματος πρόβλεψης CFR. Ωστόσο, η σημαντική αβεβαιότητα σχετικά με τον αριθμό των ατόμων που πάσχουν από τη νόσο, το ποσοστό των ασυμπτωματικών ασθενών (και τα δημογραφικά στοιχεία αυτών που επηρεάζονται) σημαίνει ότι αυτό το IFR είναι πιθανό να είναι υπερεκτίμηση. (…) Στην Ισλανδία, όπου οι περισσότερες δοκιμές πραγματοποιήθηκαν κατά κεφαλήν, το IFR κυμαίνεται μεταξύ 0,01% και 0,19%. Λαμβάνοντας υπόψη την ιστορική εμπειρία, τις τάσεις στα δεδομένα, τον αυξημένο αριθμό λοιμώξεων στη μεγαλύτερη πληθυσμιακή ομάδα και τις πιθανές επιπτώσεις της εσφαλμένης ταξινόμησης των θανάτων, μια υποτιθέμενη εκτίμηση για το IFR COVID-19 κυμαίνεται μεταξύ 0,1% και 0,36% “ (44).

Δρ. Jason Oke, Καθηγητής Dr. Carl Heneghan, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Ηνωμένο Βασίλειο

«Σε κάθε χώρα, περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από κανονική γρίπη παρά από τον ιό της κορώνας. (…) Τι σταμάτησε την πανδημία της γρίπης των χοίρων και τι σταματά γενικά ο ιός; Όποιος πιστεύει ότι η κυβέρνηση σκοτώνει ιούς είναι εντελώς λάθος. Τι συμβαίνει πραγματικά Ο ιός, τον οποίο κανείς δεν μπορεί να σταματήσει, εξαπλώνεται στον πληθυσμό και, στη συνέχεια, ο πληθυσμός, όχι ο ευάλωτος, εκτίθεται στον ιό και ταυτόχρονα ο οργανισμός παράγει αντισώματα για να απενεργοποιήσει και να αποτρέψει την ασθένεια. Επί του παρόντος, ο ιός εξαπλώνεται στο Ισραήλ από μεγάλο αριθμό ανθρώπων που δεν γνωρίζουν ότι τον έχουν και οι άνθρωποι εκτίθενται στον ιό και γίνονται ανοσοί. Η αλυσίδα της λοίμωξης έχει σπάσει και ο ιός σταματά »(45).

Καθηγητής Dr. Yoram Lass, πρώην γενικός διευθυντής του Ισραηλινού Υπουργείου Υγείας

«Η μόνη« βάση »του εντελώς παράλογου« κορώνα ίλιγγου »που επιπλέει στο κενό χωρίς αλήθεια είναι το« ψέμα ασθενών IPS 5% »- κάθε μαθητής του δημοτικού σχολείου γνωρίζει ότι η αναλογία των ασθενών IPS προς τους ασθενείς (δηλαδή εκείνους που είναι θετικοί) 1:20 aka 5% στην πραγματικότητα είναι ένας παράγοντας 100 ή ακόμα και χαμηλότερος, επειδή κάθε ασθενής IPS έχει δοκιμαστεί, αλλά ο λιγότερο άρρωστος, ergo λιγότερο από 0,05%, και το «ψέμα κορώνα» με το οποίο όλοι γνωρίζουν τι ξέρω επίσης ο νεκρός (τυχαίος) φορέας ΕΝΑ (PCR εξαιρετικά ευαίσθητος) ιός κορώνας θεωρείται ότι είναι νεκρός ΑΝ COVID-19. Αυτό συμβαίνει στην Ιταλία και τη Γερμανία, και επειδή δεν έλαβα ποτέ απάντηση στο αίτημά μου προς την BAG, πιθανώς επίσης μαζί μας και οπουδήποτε αλλού »(46).

Δρ. Thomas Binder, γιατρός, Ελβετία

“Από ό, τι φαίνεται, οι διάφοροι περιορισμοί εξόδου θεσπίστηκαν με γενικό διάταγμα με αναφορά στην Ενότητα 28 Νόμος περί προστασίας των λοιμώξεων. Μεταξύ των λίγων δικηγόρων που έχουν μιλήσει δημόσια, φαίνεται – και δικαίως – η πλειοψηφία συμφωνεί ότι είναι όλοι παράνομοι. Τμήμα 28 IfSG δεν είναι ήδη κατάλληλη νομική βάση – εκτός από το γεγονός ότι η αναλογικότητα ορισμένων περιορισμών είναι επίσης πολύ αμφίβολη. Κατά τη γνώμη μου, επομένως, μια αγωγή κατά του γενικού διατάγματος – ή κατά των κυρώσεων ή των προστίμων που βασίζονται σε αυτό – θα είχε καλές προοπτικές επιτυχίας » (47).

Δρ. Τζέσικα Χάμετ, ποινική και συνταγματική δικηγόρος

«Κατά τη γνώμη μου – και έχω πολλά κοινά με πολλούς άλλους γιατρούς – ο ιός είναι τόσο επικίνδυνος όσο η γρίπη. Αυτό το βλέπουμε στα ποσοστά θανάτου, τα οποία είναι περίπου 0,3 έως 0,7 τοις εκατό. Αυτό αντιστοιχεί σε αυτό που βλέπουμε με τη γρίπη. Το μάθημα είναι παρόμοιο. Έτσι είναι μια ασθένεια του αυτιού, της μύτης και του λαιμού. Πρόκειται για λοίμωξη που είναι παρόμοια με τη γρίπη και είναι επίσης μεταδοτική. (…) Η ιλαρά είναι πολύ πιο επικίνδυνη » (48).

Καθηγητής Dr. Stefan Hockertz, ανοσολόγος και τοξικολόγος

«Οι αριθμοί των 20 ή 50.000 ανθρώπων κορώνας που αναφέρονται σε διαφορετικές χώρες κάθε μέρα είναι εντελώς ανοησίες. Ούτε καν 1 τοις εκατό του πληθυσμού έχει δοκιμαστεί χρησιμοποιώντας εξαιρετικά αμφισβητήσιμες δοκιμές. Δεν γνωρίζουμε τίποτα για το άλλο 99 τοις εκατό. Ήδη παρατηρήθηκε έντονη αύξηση των συμπτωμάτων της γρίπης στις αρχές Φεβρουαρίου. Ήταν πιθανώς ήδη περιπτώσεις κορώνας. Μόνο δεν έχει δοκιμαστεί. Σε κάθε περίπτωση, τα ισχύοντα μέτρα δεν βασίζονται σε γεγονότα, αλλά είναι μια παράλογη υπερβολική αντίδραση » (49).

Δρ. Gerd Reuter, ιατρός

«Στην Ιταλία, οι θάνατοι κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου γρίπης είναι 20 φορές υψηλότεροι κάθε χρόνο από εκείνους που έχουν πεθάνει με το Covid-19 μέχρι τώρα. Πώς είναι ότι δεν υπερφορτώνουμε τις μονάδες εντατικής θεραπείας κάθε χρόνο; Ακολουθούν τα δεδομένα από το Covid-19 στην Ιταλία, τα οποία ενημερώθηκαν στις 10 Μαρτίου 2020 στις 6:00 μ.μ.: 8514 περιπτώσεις με 631 θανάτους. Σημειώστε ότι αυτή η επιλογή επιλέγεται πολύ επιλεκτικά, καθώς οι εξετάσεις πραγματοποιούνται κυρίως σε ασθενείς. Η πλειονότητα των ειδικών, συμπεριλαμβανομένης της Ilaria Capua, πιστεύει ότι οι ασυμπτωματικές περιπτώσεις είναι 10 έως 100 φορές υψηλότερες. Επομένως, το ποσοστό θνησιμότητας δεν θα είναι 7,4%, αλλά τουλάχιστον δέκα φορές χαμηλότερο. (…) Αυτά τα δεδομένα επιβεβαιώνουν ότι εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε μια επιδημία πανικού και ότι τα μέσα ενημέρωσης είναι οι κύριες εξάπλωση » (50).

Δρ. Ο Leopoldo Salmaso από την Ιταλία ειδικεύεται σε μολυσματικές και τροπικές ασθένειες καθώς και στη δημόσια υγεία

Δεν είναι ούτε δυνατό να αποδειχθεί μια σημαντικά αυξημένη θνησιμότητα του ιού, ούτε μια πανδημία. Για επιστημονικούς λόγους, κατά τη γνώμη μου είναι επιτακτική η διενέργεια στατιστικής μελέτης για τον έλεγχο του πραγματικού κινδύνου της κατάστασης. Οι πολιτικοί και το ιατρικό επάγγελμα βρίσκονται σε πλήρη τυφλή πτήση κατά τη διάρκεια της κρίσης της κορώνας – όχι μια πανδημία που δεν αποδεικνύεται εκεί. Αυτό μπορεί και θα κοστίσει ανθρώπινες ζωές » (51).

Δρ. Richard Capek, γιατρός

«Αυτό υπερεκτιμά σημαντικά τη θνησιμότητα από την ασθένεια, αλλά πόσο άγνωστο. Έχουμε λοιπόν ένα πλήθος όρων που τελικά εξηγούν γιατί συνεχίζουμε να μιλάμε για μολυσμένα άτομα αντί για θετικά άτομα. Οι υψηλοί αριθμοί παραμένουν στη μνήμη μας, όπως το ποσοστό θνησιμότητας του ΠΟΥ 3,4%. Και αυτό δημιουργεί φόβο. (…) Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα μέσα δεν χρησιμοποιούν τη δύναμη των εικόνων για να δημιουργήσουν συναισθήματα που επηρεάζουν την κρίση μας. Εάν λάβετε φωτογραφίες από φέρετρα και τμήματα θανάτου από την Ιταλία ή φωτογραφίες εντελώς άδειων ραφιών, τότε τα αποτελέσματά τους ξεπερνούν τα γεγονότα που αναφέρονται » (52).

Καθηγητής Dr. Gerd Bosbach, καθηγητής στατιστικών, μαθηματικών και εμπειρικής οικονομικής και κοινωνικής έρευνας και συν-συγγραφέας του γνωστού βιβλίου “Lies with Numbers”

«Έκανα μια επιστημονική μελέτη για τη χλωροκίνη και τους ιούς που δημοσιεύτηκε πριν από δεκατρία χρόνια. Έκτοτε, τέσσερις άλλες μελέτες από άλλους συγγραφείς έδειξαν ότι ο κοροϊός αποκρίνεται στη χλωροκίνη. Κανένα από αυτά δεν είναι νέο. Με παίρνει η ανάσα ότι η ομάδα των υπευθύνων λήψης αποφάσεων δεν ξέρει καν για την τελευταία επιστήμη. Γνωρίζαμε για την πιθανή επίδραση της χλωροκίνης σε δείγματα καλλιεργημένων ιών. Ήταν γνωστό ότι ήταν αποτελεσματικό antivirus » (53).

Καθηγητής Dr. Ο Didier Raoult είναι ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες και διευθύνει νοσοκομείο στη Μασσαλία της Γαλλίας

“[Ερώτηση: Καθηγητής Edenharter, οι απαγορεύσεις επαφής και οι περιορισμοί εξόδου που απαγορεύονται επί του παρόντος καλύπτονται ακόμη και από τον Βασικό Νόμο και τους ισχύοντες νόμους;]
Ένα σαφές αριθ. Πρώτα απ ‘όλα, δεν υπάρχει κατάλληλη νομική βάση. Επιπλέον, έχουν εγκριθεί κανονισμοί, τουλάχιστον σε ορισμένες ομοσπονδιακές πολιτείες, που περιορίζουν δυσανάλογα τα δικαιώματα ελευθερίας ορισμένων ομάδων ανθρώπων »
 (54).

Καθηγητής Dr. Andrea Edenharter, νομικός καθηγητής

“[Παραθέτω έναν συνάδελφο] Σε αυτό το πλαίσιο, θα ήθελα να επισημάνω ότι το RKI μιλάει κατά των αυτοψιών για λόγους προστασίας των λοιμώξεων! Μέχρι στιγμής, οι παθολόγοι είναι βέβαιο ότι έχουν λάβει τις κατάλληλες προφυλάξεις ασφαλείας, ακόμη και για μολυσματικές ασθένειες όπως HIV / AIDS, ηπατίτιδα, φυματίωση, ασθένειες PRION κ.λπ. Φοβάστε να μάθετε τις πραγματικές αιτίες θανάτου για όσους είχαν θετικά αποτελέσματα; Μήπως οι αριθμοί των νεκρών κορώνα θα λιώσουν σαν χιόνι στον ανοιξιάτικο ήλιο; Παρεμπιπτόντως, οι ελάχιστες ή περιορισμένες αυτοψίες, όπως συνιστάται από το RKI, είναι πάντα προβληματικές επειδή συνήθως μπορείτε να βρείτε μόνο αυτό που ψάχνετε, αλλά ουσιαστικά απροσδόκητα ευρήματα συχνά δεν εντοπίζονται » (55).

Δρ. Μπόντο Σίφμαν, γιατρός

«Εάν ένας ιός δεν αυτοκτονεί ή δεν σκοτώνεται μόνος του, αλλά μόνο σε συνδυασμό με άλλες ασθένειες, τότε δεν πρέπει να κατηγορείτε τον ιό μόνο. Αυτό που συμβαίνει με το COVID-19 δεν είναι μόνο λάθος, αλλά επικίνδυνα παραπλανητικό. Επειδή ξεχνάτε ότι πολλοί άλλοι παράγοντες – τοπικοί παράγοντες – μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο. (…) Μπορώ μόνο να πω: Αυτά τα μέτρα είναι αυτοκαταστροφικά και ότι εάν η κοινωνία τα αποδεχτεί και τα εκτελέσει, είναι σαν μια συλλογική αυτοκτονία » (56).

Καθηγητής Dr. Ο Sucharit Bhakdi, ειδικός στη μικροβιολογία και την επιδημιολογία των λοιμώξεων, πρώην επικεφαλής του Ινστιτούτου Ιατρικής Μικροβιολογίας και Υγιεινής στο Πανεπιστήμιο του Μάιντς

«Η δημοσιογραφία που παπαγάλε μόνο δημόσιες δηλώσεις χωρίς κριτική έχει τελειώσει. (…) Η ανάγνωση εφημερίδων είναι γρήγορη αυτή τη στιγμή. Δύο λεπτά, όπως στο GDR. Κάντε κύλιση μία φορά και γνωρίζετε ότι η γνώμη της κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει και ούτε έχει τη λογική των μέσων ενημέρωσης. Στην πραγματικότητα, έχω ήδη πει τα πάντα. Την περασμένη εβδομάδα έγραψα πώς η δημοσιογραφία και η πολιτική έπληξαν ο ένας τον άλλον στην επιτακτική ανάγκη της προσοχής, δημιουργώντας μια πραγματικότητα που οι τρεις μας δεν μπορούν πλέον να συζητήσουν στο δρόμο. Αυτός είναι ο θάνατος του κοινού, που δεν μπορεί να αναβιώσει στο Διαδίκτυο » (57).

Καθηγητής Dr. Michael Meyen, καθηγητής Επιστήμης Επικοινωνίας στο LMU Μόναχο

Σύμφωνα με τον «Kurier» (Τετάρτη έκδοση), ο ασκούμενος του Σάλτσμπουργκ, Jochen Schuler, μίλησε για «μη ποσοτικοποιήσιμες ιατρικές ζημίες από το κλείσιμο». Υπάρχει επί του παρόντος ένας μεγάλος αριθμός ασθενών που δεν έχουν καλή φροντίδα. Οι συνηθισμένοι τρόποι στο σύστημα υγείας εμποδίζονται για πολλούς », δήλωσε ο Schuler. «Πολλοί από εμάς έχουν την αίσθηση ότι θα πετάξουν γύρω από τα αυτιά μας, επειδή τα προβλήματα δεν εξαφανίζονται» (58).

Δρ. Jochen Schuler, γιατρός, Σάλτσμπουργκ, Αυστρία

«Αυτό υποδηλώνει ότι τα συνολικά κλινικά αποτελέσματα του Covid-19 είναι πιο παρόμοια με αυτά της σοβαρής εποχικής γρίπης (με ποσοστό θανάτου περίπου 0,1%) ή πανδημικής γρίπης (παρόμοια με αυτά του 1957 και 1968) από μια ασθένεια όπως το SARS ή MERS στα οποία οι θάνατοι ήταν 9 έως 10% και 36% αντίστοιχα » (59).

Δρ. Ο Anthony S. Fauci είναι σύμβουλος ανοσολογίας στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών στους τομείς των βιολογικών κινδύνων, του HIV και άλλων λοιμώξεων από ιούς. Συν-συγγραφείς: Δρ. H. Clifford Lane και Dr. Robert R. Redfield

«Συχνά λέγεται ότι αν συγκρίνουμε τώρα αυτόν τον ιό κορώνας με τη γρίπη, αυτό είναι ασήμαντο. Αυτό όμως δεν συμβαίνει. Έχουμε λοιπόν ένα πολύ, πολύ υψηλό βάρος ασθενειών από τον ιό της γρίπης στη Γερμανία και επίσης πάρα πολλούς θανάτους. Η χειρότερη χρονιά της γρίπης στην πρόσφατη ιστορία στη Γερμανία ήταν ο χειμώνας του 2018. Συνέβη ότι περίπου 25.000 άνθρωποι πέθαναν στη Γερμανία μέσα σε διάστημα 8 εβδομάδων. Και αν το φανταστείτε αυτό τώρα με τη συνοδεία των μέσων ενημέρωσης, όπως είναι συνηθισμένο σήμερα με τον ιό της κορώνας, τότε θα ήταν να λαμβάνουμε τέτοιες αναφορές κάθε εβδομάδα: την πρώτη εβδομάδα 100 άνθρωποι πέθαναν στη Γερμανία, τότε υπήρχαν 1000 άτομα, τότε ήταν 5000 την επόμενη εβδομάδα, τότε είναι 8000, τότε οι αριθμοί μειώνονται αργά ξανά. Αυτό θα ήταν πολύ, πολύ δραματικό εάν συνοδεύονταν πραγματικά από τέτοια μέσα. Με την Corona είμαστε πολύ, πολύ μακριά από αυτήν την κατάσταση. Ωστόσο, ο φόβος που έχουν πολλοί είναι πολύ μεγαλύτερος από τον χειμώνα του 2018 » (60).

Καθηγητής Dr. Ο Carsten Scheller είναι καθηγητής ιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Würzburg.

«400 άτομα αναφέρθηκαν μόνο στη Στυρία επειδή έκαναν κάτι λάθος. Και νομίζω ήδη «wow». Δεν θα επιτρέπαμε σε κανέναν να το προσφέρει πρόσφατα, κάτι που μας απαγορεύεται τώρα. Πρέπει να το σταθμίσετε: είναι αυτός ο ιατρικός κίνδυνος, αφενός, που πραγματικά έχουμε, αξίζει τον κόπο, που αφήνουμε να ποδοπατήσουμε όλη μας την ελευθερία; Είναι αναλογικό ή όχι; Θεωρώ ότι αυτή η ερώτηση είναι σημαντική. Γιατί φυσικά: Ο ασθενής με φόβο θέλει πάντα ριζικές λύσεις. Θέλει ολοκληρωμένες λύσεις. Ο ανήσυχος ασθενής το θέλει επειδή φοβάται, θέλει τον ιό να φύγει » (61).

Δρ. Raphael Bonelli, νευροεπιστήμονας και ψυχολόγος, Αυστρία

«Δεδομένου ότι το Le Bon το αργότερο, η μαζική ψυχολογία μάς έχει διδάξει ότι οι άνθρωποι σχηματίζουν μια ομοιόμορφη μάζα, ειδικά σε περιόδους κρίσης, υπό την εντύπωση απειλής. Δεν έχει σημασία αν η απειλή υπάρχει αντικειμενικά, ή γίνεται αντιληπτή μόνο ως τέτοια, ή ίσως απλώς κατασκευασμένη. Αυτός ο εξαιρετικά ισχυρός ψυχολογικός μηχανισμός μάζας λειτουργεί ιδιαίτερα καλά με μια απειλή που θεωρείται ως άγνωστη, δηλ. Νέα. Για παράδειγμα, ένας ιός όπως ο ιός της κορώνας » (62).

Harald Haas, ψυχολόγος, πολιτικός επιστήμονας

“Πώς λειτουργεί η δυσφήμιση και η παραπληροφόρηση; (…) Στρατηγική 1: Τα ενδιαφερόμενα άτομα παρουσιάζονται με δυσφημιστικό τρόπο (…) 2: Οι λέξεις χρησιμοποιούνται γύρω από το εννοιολογικό πεδίο «ψέματα» (…) 3: Τα επιχειρήματα δεν δίνονται συγκεκριμένα, αλλά υπαινίσσονται και αξιολογούνται μόνο (…) 4: Στην υποτιθέμενη αντίφαση, παρέχονται μόνο προοπτικές ή ακόμη και επιβεβαιώσεις (…) 5: Οι αντιφατικές ή περίεργες δηλώσεις της γενικής γνώμης παραμένουν χωρίς φωτισμό (…) 6: Υπάρχουν επιχειρήματα ανά κυβερνητική γραμμή που είναι – κυριολεκτικά – χωρίς νόημα (…) 7: Δηλώσεις ο ενδιαφερόμενος αναπαράγεται λανθασμένα ή καθόλου (…) Αλλά ως γλωσσολόγος βλέπω ότι υπάρχουν φίλτρα και μοτίβα λόγου από δημοσιογράφους και εκπροσώπους ομάδων συμφερόντων που δεν είναι πολύ χρήσιμα για τη συζήτηση, επειδή αποκρύπτουν την άποψη των επιχειρημάτων “ (63).

Καθηγητής Dr. Joachim Grzega, γλωσσολόγος

“Μέχρι στιγμής, το Ινστιτούτο Robert Koch και η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση έχουν αποφύγει τη συλλογή και δημοσίευση του αριθμού των εβδομαδιαίων δοκιμών κορώνας στη Γερμανία. Αντ ‘αυτού, ο φόβος και ο πανικός τροφοδοτήθηκαν με περιπτώσεις εκτός περιβάλλοντος. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν τώρα για πρώτη φορά ότι η ταχεία αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων οφείλεται ουσιαστικά στην αύξηση του αριθμού των δοκιμών » (64).

Paul Schreyer, ερευνητής δημοσιογράφος

“Ο πραγματικός αριθμός θετικών για κοροναϊούς μπορεί να δοθεί μόνο μετά από σοβαρή επιδημιολογική μελέτη”, προειδοποιεί ο Gismondo. Προειδοποιεί: «Οι μόνοι αξιόπιστοι αριθμοί σήμερα είναι εκείνοι των ασθενών που νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας και εντατικής θεραπείας και στους θανάτους». Ως αποτέλεσμα, ο ιολόγος διευκρινίζει: «Σήμερα μπορούμε να μιλήσουμε μόνο για το ποσοστό θανάτων μεταξύ νοσοκομειακών ασθενών. Όλοι οι άλλοι αριθμοί είναι λανθασμένοι »και ως εκ τούτου« διαστρεβλώνουν επίσης την εντύπωση των ανθρώπων ». Έχει επίσης επικίνδυνα αποτελέσματα «στην ψυχή». Συμπεραίνουμε – σύμφωνα με τον Gismondo – ότι μπορεί να αλλάξει την τάση των μέτρων που λαμβάνονται και να επηρεάσει τη συμπεριφορά των πολιτών » (65).

Καθηγητής Dr. Maria Rita Gismondo, μικροβιολόγος, Μιλάνο, Ιταλία

«Εξετάστε τις συνέπειες του κλεισίματος γραφείων, σχολείων, συστημάτων μεταφοράς, εστιατορίων, ξενοδοχείων, καταστημάτων, θεάτρων, αιθουσών συναυλιών, αθλητικών εκδηλώσεων και άλλων χώρων επ ‘αόριστον και της σχετικής ανεργίας και ανεργίας όλων των υπαλλήλων σας. Το πιθανό αποτέλεσμα δεν θα ήταν απλώς η κατάθλιψη, αλλά μια πλήρης οικονομική κατάρρευση με αμέτρητες θέσεις εργασίας που χάθηκαν πολύ πριν το εμβόλιο είναι έτοιμο ή η φυσική ανοσία εισέλθει. (…) Συμβουλευτείτε άτομα με υψηλότερο κίνδυνο να προστατευθούν μέσω φυσικής απόστασης και να αυξήσουν τις δυνατότητες υγειονομικής περίθαλψης όσο το δυνατόν πιο επιθετικά. Με αυτό το σχέδιο μάχης, θα μπορούσαμε σταδιακά να οικοδομήσουμε ασυλία χωρίς να καταστρέψουμε την οικονομική δομή στην οποία βασίζονται οι ζωές μας. “ (66).

Καθηγητής Michael T. Osterholm, Διευθυντής του Κέντρου Έρευνας και Πολιτικής Λοιμωδών Νόσων στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα

“Δεν είμαι φίλος του κλειδώματος. Όποιος επιβάλλει κάτι τέτοιο πρέπει επίσης να πει πότε και πώς να το παραλάβει ξανά. Εφόσον πρέπει να υποθέσουμε ότι ο ιός θα είναι μαζί μας για μεγάλο χρονικό διάστημα, αναρωτιέμαι πότε θα επιστρέψουμε στο φυσιολογικό; Δεν μπορείτε να διατηρήσετε κλειστά τα σχολεία και τα παιδικά κέντρα μέχρι το τέλος του έτους. Επειδή θα χρειαστεί τουλάχιστον τόσο πολύ μέχρι να έχουμε ένα εμβόλιο. Η Ιταλία επέβαλε κλειδαριά και έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Γρήγορα έφτασαν τα όρια χωρητικότητάς τους, αλλά δεν καθυστέρησαν την εξάπλωση του ιού στο κλείδωμα. Το κλείδωμα είναι ένα πολιτικό μέτρο απελπισίας επειδή πιστεύει ότι τα καταναγκαστικά μέτρα σημαίνουν ότι μπορείτε να προχωρήσετε περισσότερο από τη γενιά της λογικής » (67).

Καθηγητής Dr. Frank Ulrich Montgomery, Πρόεδρος της Γερμανικής Ιατρικής Ένωσης, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης

«[Έκθεση μελέτης της Οξφόρδης] Το Coronavirus« μπορεί να έχει μολύνει το μισό του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου ». Η έρευνα δείχνει ότι η ασθένεια μπορεί να ήταν συχνή στο Ηνωμένο Βασίλειο δύο μήνες νωρίτερα από την πρώτη περίπτωση που διαγνώστηκε επίσημα. (…) Εάν τα αποτελέσματα της μελέτης αποδειχθούν σωστά, αυτό θα έδειχνε ότι μόνο ένας στους 1.000 μολυσμένους ασθενείς θα χρειαζόταν νοσοκομειακή περίθαλψη και υπάρχει ελπίδα ότι τα μέτρα «κλειδώματος» του Ηνωμένου Βασιλείου θα αρθούν νωρίτερα από ό, τι είχε προγραμματιστεί θα μπορούσε “ (68).

Καθηγητής Dr. Sunetra Gupta, Καθηγητής Θεωρητικής Επιδημιολογίας, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

“[Συνέντευξη: Αλλά το COVID-19 είναι πολύ μεταδοτικό, γιατρός …] Ναι, σαν κρύο – οι άνθρωποι πεθαίνουν από αυτό στα σπίτια των ηλικιωμένων. Μέχρι στιγμής δεν τα έχετε μετρήσει, αλλά τώρα το καταλαβαίνετε. Πέρυσι υπήρχαν περισσότερες από 500.000 πνευμονία παγκοσμίως. Στην Αφρική, ένα εκατομμύριο θα μπορούσε να μολυνθεί με μηνιγγίτιδα, η οποία μεταδίδεται με σούβλα – και τα αεροπλάνα έρχονται και φεύγουν. Κανείς δεν νοιάζεται. Υπάρχουν 135.000 άνθρωποι μολυσμένοι με φυματίωση στη Λατινική Αμερική και κανένας δεν είναι αναστατωμένος. Όταν κάποιος κάνει πολύ θόρυβο για κάτι σαν την Corona … Νομίζω ότι όλα γίνονται πολύ δραματικά. Από την πρώτη μέρα, είπα ότι οι αριθμοί ήταν λανθασμένοι – όπως συνέβη με τη γρίπη των χοίρων τότε » (69).

Δρ. Pablo Goldschmidt, ιολόγος. Μονακό, Γαλλία και Αργεντινή

«[Hamburger Morgenpost] Τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία θα ανοίξουν ξανά το συντομότερο δυνατό, έτσι ώστε τα παιδιά και οι γονείς τους να μπορούν να μολυνθούν από μόλυνση από τον ιό της κορώνας. Αυτό είναι το λοιμολόγος του Ηνωμένου Βασιλείου Dr. Ο Ansgar Lohse στην εφημερίδα «Bild». Η συνέχιση των αυστηρών μέτρων θα οδηγούσε σε οικονομική κρίση, η οποία κοστίζει επίσης ανθρώπινες ζωές, σύμφωνα με τον ιατρό » (70).

Καθηγητής Dr. Ο Ansgar Lohse είναι κλινικός διευθυντής του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου Hamburg-Eppendorf (UKE)

«Αυτά τα θεμελιώδη δικαιώματα αναστέλλονται σε μεγάλο βαθμό για ολόκληρο τον πληθυσμό. Ότι υπάρχουν περιορισμοί σε άλλα θεμελιώδη δικαιώματα στο βαθμό που μπορούν να ασκηθούν μόνο οριακά. Ότι τόσο θεμελιώδη δικαιώματα επηρεάζονται ταυτόχρονα. Και όπως είπα, όχι για μεμονωμένους ανθρώπους, αλλά για όλους στη Γερμανία. (…) Πράγματι, είναι τρομακτικό το πώς εκφοβίζονται οι άνθρωποι από τη χρήση υπονοούμενων εικόνων που δημιουργούν φόβο. Είδαμε αυτά τα φέρετρα από την Ιταλία στην τηλεόραση και οι άνθρωποι είναι τρομοκρατημένοι και ξεχνάμε πόσο αγαπούσαν την ελευθερία στο παρελθόν, πόσο νόμιζαν ότι ήταν σημαντικό να επιτραπεί η διαδήλωση στη Γερμανία και ούτω καθεξής. “ (71).

Καθηγητής Dr. Dietrich Murswick, καθηγητής δημοσίου δικαίου

«Προσωπικά, θα έλεγα ότι η καλύτερη συμβουλή είναι να ξοδεύετε λιγότερο χρόνο παρακολουθώντας τηλεοπτικές ειδήσεις που είναι εντυπωσιακές και όχι πολύ καλές. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό το ξέσπασμα Covid είναι μια κακή επιδημία γρίπης του χειμώνα. Σε αυτήν την περίπτωση είχαμε 8.000 θανάτους στις ομάδες κινδύνου πέρυσι, δηλαδή πάνω από 65% άτομα με καρδιακές παθήσεις κ.λπ. Δεν νομίζω ότι το τρέχον Covid θα υπερβεί αυτόν τον αριθμό. Υποφέρουμε από επιδημία των μέσων ενημέρωσης! » (72).

Καθηγητής Dr. Τζον Οξφόρδη από το Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου, Ηνωμένο Βασίλειο, ένας κορυφαίος παγκόσμιος ιολόγος και ειδικός στη γρίπη

«Το COVID-19 ονομάστηκε πανδημία του αιώνα:« Είναι μια πανδημία του αιώνα ». Και ξεκάθαρα για αυτό που βλέπουμε και ακούμε, την κινητοποίηση και όλες τις ειδήσεις και όλους τους θανάτους που βλέπουμε … Προφανώς είναι μια μεγάλη απειλή. Ή θα έλεγα μια απειλή με άγνωστο δυναμικό όσον αφορά τον τελικό της αντίκτυπο. Ταυτόχρονα, το λέω αυτό – καθώς μπορεί να είναι ένα εφάπαξ φιάσκο σε έναν αιώνα – μια απόδειξη ενεργειών φιάσκο (…) (…) ορισμένες από αυτές θα κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό ” (73).

Καθηγητής Dr. John Ioannisdis, Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, ΗΠΑ

«Είναι σημαντικό ότι τα αποτελέσματα που παρουσιάζουμε εδώ δείχνουν ότι οι συνεχιζόμενες επιδημίες στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία ξεκίνησαν τουλάχιστον ένα μήνα πριν από τον πρώτο αναφερόμενο θάνατο και έχουν ήδη οδηγήσει στη συσσώρευση σημαντικού επιπέδου ασυλίας των κοπαδιών και στις δύο χώρες. Υπάρχει μια αντίστροφη σχέση μεταξύ του ποσοστού των ζώων που είναι σήμερα άνοσο και του ποσοστού του πληθυσμού που είναι ευαίσθητα σε σοβαρές ασθένειες. Αυτή η σχέση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσδιορίσει πόσα άτομα θα χρειαστούν να νοσηλευτούν (και πιθανώς να πεθάνουν) τις προσεχείς εβδομάδες, εάν μπορέσουμε να προσδιορίσουμε με ακρίβεια το τρέχον επίπεδο ανοσίας των κοπαδιών » (74).

Jose Lourenco, Robert Paton, Mahan Ghafari, Moritz Kraemer, Craig Thompson, Peter Simmonds, Paul Klenerman, Sunetra Gupta, επιστήμονας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Ηνωμένο Βασίλειο

“Δεν μπορώ λοιπόν να απαντήσω στις αμφιλεγόμενες αμφιβολίες μου, δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι ιδιαίτερο για τη συγκεκριμένη επιδημία παθήσεων που μοιάζουν με γρίπη. (…) Μόλις προχωρήσει ο προβολέας, θα υπάρξουν σοβαρές και συγκεντρωμένες διεθνείς προσπάθειες για την κατανόηση των αιτίων και της προέλευσης των παθήσεων που μοιάζουν με γρίπη και του κύκλου ζωής των παθογόνων τους; » (75).

Δρ. Tom Jefferson, επιδημιολόγος, Ρώμη, Ιταλία

«Το ίδιο ισχύει για όλες τις άλλες δηλώσεις σε αυτήν την ηλεκτρονική αναφορά Spiegel. Ιδιαίτερα ύποπτο είναι ότι το 2009 ο λεγόμενος «ιός της γρίπης των χοίρων», επίσης γνωστός ως «H1N1», προκάλεσε πανδημία με 150.000 θανάτους παγκοσμίως. Στην πραγματικότητα, «ο μεγάλος φόβος της« πανδημίας γρίπης των χοίρων »διοργανώθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης», λέει ο Ulrich Keil, καθηγητής επιδημιολογίας και κοινωνικής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Münster, δεκαετής σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και μέχρι το 2002 πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας της Παγκόσμιας Ένωσης Παγκόσμιας Ένωσης Οι επιδημιολόγοι IEA, ορθώς δήλωσαν. «Αυτό ξεχνάμε σήμερα, αφού μετά την καταστροφή που δεν έλαβε χώρα στη Γερμανία δεν επιλύθηκε ποια σφάλματα έγιναν κατά την αξιολόγηση της μόλυνσης από τον ιό της γρίπης H1N1. Ο κίνδυνος της «γρίπης των χοίρων» υπερεκτιμήθηκε εντελώς »» (76).

Καθηγητής Dr. Ο Ulrich Keil, επιδημιολόγος από το Πανεπιστήμιο του Münster και πρώην σύμβουλος της ΠΟΥ

“Όχι περισσότεροι από 10 άνθρωποι θα πεθάνουν από τη νέα νόσο κοραναϊού COVID-19 στο Ισραήλ”, δήλωσε ο βραβευμένος με Νόμπελ Μάικλ Λεβίτ την Τετάρτη, όταν η κυβέρνηση συνέχισε να επιβάλλει πρόσθετους περιορισμούς στον πληθυσμό. Ο Levitt είπε ότι οι φόβοι για τον ιό της κορώνας στο Ισραήλ είναι δυσανάλογοι προς την απειλή, και ο αριθμός των περιπτώσεων στη χώρα είναι αβέβαιος λόγω των διακυμάνσεων στην αναφορά. «Θα εκπλαγώ αν ο αριθμός των θανάτων στο Ισραήλ ξεπέρασε τους 10», είπε, προσθέτοντας ότι το εβραϊκό κράτος «δεν ήταν στον παγκόσμιο χάρτη σχετικά με την ασθένεια» » (77).

Καθηγητής Dr. Michael Levitt, Καθηγητής Βιοχημείας, Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, ΗΠΑ. Νόμπελ Χημείας 2013

“Στο τρέχον κλίμα, όποιος έχει θετική δοκιμασία για το Covid-19 σίγουρα θα γνωρίζει το κλινικό προσωπικό που τον φροντίζει: εάν ένας από αυτούς τους ασθενείς πεθάνει, το προσωπικό πρέπει να βάλει το όνομα Covid-19 στο πιστοποιητικό θανάτου – σε αντίθεση με την κοινή πρακτική για τις περισσότερες λοιμώξεις αυτού του τύπου. Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ του Covid-19, που προκαλεί θάνατο και του Covid-19, το οποίο βρίσκεται σε κάποιον που έχει πεθάνει από άλλες αιτίες. Η αναφορά στο Covid-19 θα μπορούσε να υποδηλώσει ότι προκαλεί όλο και περισσότερους θανάτους, είτε αυτό είναι αλήθεια είτε όχι. Θα μπορούσε να το κάνει να μοιάζει περισσότερο με δολοφόνο από τη γρίπη, απλώς λόγω του τρόπου καταγραφής των θανάτων » (78).

Καθηγητής Dr. Jon Lee, παθολόγος, Μεγάλη Βρετανία

«Δεν υπάρχει σημαντικός κίνδυνος να προσβληθεί από την ασθένεια ενώ ψωνίζετε. Τα σοβαρά κρούσματα της λοίμωξης ήταν πάντα το αποτέλεσμα των ανθρώπων να είναι πιο κοντά μαζί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, όπως στα πάρτι σκι après στο Ischgl της Αυστρίας. Δεν μπόρεσε επίσης να βρει αποδείξεις «ζωντανών» ιών σε επιφάνειες. «Όταν πήραμε δείγματα από πόμολα, τηλέφωνα ή τουαλέτες, δεν ήταν δυνατό να καλλιεργήσουμε τον ιό βάσει αυτών των επιχρισμάτων στο εργαστήριο …» » (79).

Καθηγητής Dr. Hendrick Streeck, καθηγητής ιολογίας και διευθυντής του Ινστιτούτου Έρευνας για τον Ιό και τον ιό HIV στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βόννης

«Πρώτα απ ‘όλα, θα ήθελα να πω ότι σε 30 χρόνια ιατρικής δημόσιας υγείας, δεν έχω δει ποτέ κάτι παρόμοιο, ούτε κάτι παρόμοιο. Δεν μιλώ για την πανδημία γιατί έχω δει 30 από αυτές, μία κάθε χρόνο. Ονομάζεται γρίπη. Και άλλοι αναπνευστικοί ιοί, δεν ξέρουμε πάντα τι είναι. Αλλά δεν έχω ξαναδεί ποτέ αυτήν την αντίδραση και προσπαθώ να καταλάβω γιατί. (…) Πίεση που ασκείται στους ιατρούς δημόσιας υγείας και στους υπεύθυνους για τη δημόσια υγεία. Και αυτή η πίεση προέρχεται από διαφορετικές πλευρές. Το πρώτο μέρος από το οποίο ήρθε ήταν ο Γενικός Διευθυντής της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) όταν είπε, «Αυτή είναι μια σοβαρή απειλή και ένας νούμερο ένα εχθρός του κράτους», δεν έχω ακούσει ποτέ για έναν Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥ να χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις ». (80).

Καθηγητής Dr. Joel Kettner, Πανεπιστήμιο της Μανιτόμπα, Καναδάς

«Σε γενικές γραμμές, η τρέχουσα διαδεδομένη αντίληψη ότι η υγεία και η ζωή είναι a priori υψηλότερες προτεραιότητες από άλλα συνταγματικά αγαθά κατά τη λήψη των απαραίτητων αποφάσεων εξισορρόπησης. Ακόμα κι αν είναι δύσκολο: Το βασικό δικαίωμα στη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα (Άρθρο 2 Αποτ. 2 S. 1 GG) υπόκειται σε μια απλή νομική επιφύλαξη. Προς το συμφέρον της προσωπικής ελευθερίας, δεν αναγκάζουμε κανέναν να συναινέσει στη δωρεά οργάνων μετά τη σφαγή, παρόλο που τα άτομα στις λίστες αναμονής πεθαίνουν καθημερινά. Φυσικά, ένα όριο ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους και η απαγόρευση προσπέρασης σε επαρχιακούς δρόμους θα σήμαινε ότι εννέα άτομα δεν θα πεθαίνουν καθημερινά στους δρόμους της Γερμανίας. δεν το κάνουμε γιατί εμείς (εδώ κατά τη γνώμη μου παράλογα) δίνουμε μεγαλύτερη έμφαση στην ελευθερία των κινητών από την προστασία της ζωής » (81).

Καθηγητής Dr. Thorsten Kingreen, δημόσιος, κοινωνικός και υγειονομικός νόμος, Πανεπιστήμιο του Ρέγκενσμπουργκ

«Η ευρωπαϊκή« παρακολούθηση θνησιμότητας », στην οποία αναφέρονται όλοι οι θάνατοι σε εβδομαδιαία βάση, δείχνει ακόμη και την αθανασία αυτή τη στιγμή. Η φοβισμένη ορμή προς τα νοσοκομεία απέτυχε επίσης να υλοποιηθεί. Λείπουν επομένως αξιόπιστα δεδομένα που δικαιολογούν τη σοβαρότητα της παρέμβασης. (…) Αυτό είναι αναμφίβολα το μεγαλύτερο πρόγραμμα αναδιανομής ποτέ στην ειρήνη. Οι τυχεροί ιππότες και οι κυνηγοί επιδοτήσεων που αναζητούν κενά στους περίπου δεμένους νόμους θα ωφεληθούν. Θα επωφεληθούν επίσης τομείς όπως οι υπηρεσίες παράδοσης ή οι κατασκευαστές ιατρικών συσκευών, κάτι που δεν ευθύνεται για αυτό. Όλοι οι άλλοι, ειδικά οι παραλήπτες μεταφοράς και οι φορολογούμενοι, θα χάσουν. (…) Αναδρομικά, όλοι πρέπει να το πληρώσουμε » (82).

Καθηγητής Dr. Stefan Homburg, διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιων Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Leibniz στο Ανόβερο

«Το CDC μετρά τόσο τις πραγματικές περιπτώσεις COVID-19 όσο και τις κερδοσκοπικές παραδοχές του COVID-19 εξίσου. Το αποκαλούν θάνατο από το COVID-19. Υπερεκτιμούν αυτόματα τον πραγματικό αριθμό θανάτων, όπως παραδέχονται. Πριν από το COVID-19, οι άνθρωποι είχαν περισσότερες πιθανότητες να λάβουν ακριβή αιτία θανάτου στα πιστοποιητικά θανάτου τους όταν πέθαναν στο νοσοκομείο. Γιατί ακριβώς όταν ένας ασθενής πεθαίνει στο νοσοκομείο; Επειδή το προσωπικό του νοσοκομείου διαθέτει εργαστήρια για αποτελέσματα φυσικής εξέτασης, ακτινολογικές μελέτες κ.λπ. Εκτιμάται ότι το 60% των ανθρώπων πεθαίνουν στο νοσοκομείο. Αλλά ακόμη και σε αυτούς τους θανάτους στο νοσοκομείο, η αιτία του θανάτου δεν είναι πάντα σαφής, ειδικά σε κάποιον με πολλαπλές παθήσεις υγείας, (83).

Δρ. Η Annie Bukacek είναι γιατρός στην πολιτεία της Μοντάνα των ΗΠΑ για 30 χρόνια

“Η Ομοσπονδιακή Ένωση Γερμανών Παθολόγων (BDP) και η Γερμανική Εταιρεία Παθολογίας (DGP) απαιτούν όσο το δυνατόν περισσότερες αυτοψίες από εκείνους που έχουν πεθάνει από κορώνα. Με αυτόν τον τρόπο, αντιτίθενται στη σύσταση του Ινστιτούτου Robert Koch για αποφυγή εσωτερικών εξετάσεων σε τέτοιες περιπτώσεις. Αντίθετα, είναι απαραίτητο να αποκτήσουμε περισσότερες γνώσεις σχετικά με την ασθένεια και τη συχνά εκπληκτικά λαμπρή πορεία της και να απαντήσουμε σε ανοιχτές ερωτήσεις. Στην καλύτερη περίπτωση, περαιτέρω επιλογές θεραπείας θα μπορούσαν να προκύψουν από αυτό – αυτή είναι η αξία της αυτοψίας για τα ζωντανά, σύμφωνα με τον καθηγητή Dr. med. Κ.-F. Bürrig, Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ένωσης. Η αυτοψία είναι προς το δημόσιο συμφέρον και δεν πρέπει να αποφεύγεται, αντίθετα, πρέπει να πραγματοποιείται όσο το δυνατόν συχνότερα » (84).

Καθηγητής Dr. med. Κ.-F. Ο Bürrig είναι Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ένωσης Γερμανών Παθολόγων (BDP)

«Ήδη όταν ξέσπασε ο ιός του Marburg, HIV, SARS, MERS και BSE, ευρήματα από την παθολογία και τη νευροπαθολογία βοήθησαν στην κατανόηση των κλινικών συμπτωμάτων και έτσι επηρέασε επίσης τις θεραπευτικές έννοιες. Αυτό πρέπει επίσης να ισχύει για το COVID-19. Καθηγητής Dr. Ο Τ. Welte απευθύνθηκε στη ΓΔ από το Γερμανικό Κέντρο Έρευνας για τους Πνεύμονες / DZL και διευθυντή της Κλινικής Πνευμονολογίας και Λοιμώδους Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Ανόβερο / MHH » (85).

Καθηγητής Dr. T. Welte, Γερμανικό Κέντρο Έρευνας για τους Πνεύμονες / DZL, Διευθυντής της Κλινικής Πνευμονολογίας και Λοιμώδους Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Αννόβερου / MHH

“Στο Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule Aachen, καταρτίζεται σήμερα ένα μητρώο για τις νεκροψίες COVID-19 σε γερμανόφωνες χώρες”, δήλωσε ο πρόεδρος της DGP, καθηγητής Dr. Gustavo Baretton. Οι πληροφορίες αυτοψίας συλλέγονται στο Άαχεν. Η αποκεντρωμένη συντήρηση του ιστού εξέτασης διασφαλίζει ότι είναι διαθέσιμη για ειδικές εξετάσεις. Το DGP και το BDP σχεδιάζουν μια ταχεία μεταφορά γνώσεων όχι μόνο στον τομέα της παθολογίας, αλλά ιδιαίτερα στους πνευμονολόγους και τους ιατρούς εντατικής θεραπείας, καθώς και στις αρμόδιες αρχές » (86).

Καθηγητής Dr. Ο Gustavo Baretton είναι Πρόεδρος της Γερμανικής Εταιρείας Παθολογίας (DGP)

«Αυτός ο ιός επηρεάζει τη ζωή μας με έναν εντελώς υπερβολικό τρόπο. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον κίνδυνο που ενέχει ο ιός. Και η αστρονομική οικονομική ζημιά που προκύπτει τώρα δεν αντιστοιχεί στον κίνδυνο που ενέχει ο ιός. Είμαι πεπεισμένος ότι η θνησιμότητα της κορώνας δεν θα γίνει καν αισθητή ως αιχμή της ετήσιας θνησιμότητας … »(…) Έτσι, κανένα άτομο χωρίς προηγούμενη ασθένεια δεν πέθανε από τον ιό στο Αμβούργο. (…) Δεν υπάρχει λόγος φόβου θανάτου σε σχέση με την εξάπλωση της νόσου εδώ στην περιοχή του Αμβούργου, λέει » (87).

Καθηγητής Dr. Ο Klaus Püschel είναι νομικός γιατρός και επικεφαλής ιατροδικαστικής του Αμβούργου

«Ο ψυχίατρος του παιδιού και του εφήβου Michael Schulte-Markwort είπε στην εφημερίδα:« Κανένας από τους αριθμούς που γνωρίζουμε δεν δικαιολογεί τον φόβο που τροφοδοτείται στη Γερμανία από τον ιό ». Είχε την εντύπωση ότι ο φόβος σταδιακά έγινε ανεξάρτητος, ότι τα καλά νέα που σχετίζονται με τον ιό δεν γίνονται πλέον αντιληπτά » (88).

Καθηγητής Dr. Ο Michael Schulte-Markwort είναι, μεταξύ άλλων, ιατρικός διευθυντής του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Ιατρικής στο University Clinic Hamburg Eppendorf.

“(…) είπε ο συνταγματικός δικηγόρος και πρώην ομοσπονδιακός υπουργός Ρούπερτ Σολτς, τμήματα αυτού ήταν αντισυνταγματικά. «Η κατάσταση στην οποία ζούμε έχει έναν χαρακτήρα τύπου έκτακτης ανάγκης» (…) Ωστόσο, η νομοθεσία έκτακτης ανάγκης υπάρχει μόνο στην περίπτωση άμυνας, αλλά όχι σε έναν ιό όπως ο Covid-19. Επιπλέον, η αρχή της αναλογικότητας πρέπει να τηρείται σε όλους τους νόμους. Για τον Scholz, αυτό δεν ισχύει, ειδικά όταν πρόκειται για το κλείσιμο ξενοδοχείων και εστιατορίων. Σύμφωνα με τον Scholz, όποιος έπρεπε να κλείσει το εστιατόριό του χωρίς αποδεδειγμένη μόλυνση δικαιούται αποζημίωση » (89).

Καθηγητής Dr. Rupert Scholz, συνταγματικός δικηγόρος

«Είναι ενδιαφέρον ότι ο τύπος Β που επικρατεί στο Wuhan δεν είναι ο αρχικός τύπος ανθρώπινου ιού. Αλλά ο τύπος Α, το αρχικό γονιδίωμα του ανθρώπινου ιού, εμφανίζεται επίσης στο Wuhan. Σε αυτήν την πρώτη φάση της επιδημίας, οι τύποι Α και Γ βρέθηκαν σε σημαντικές αναλογίες εκτός της Ανατολικής Ασίας – μεταξύ εκείνων που επλήγησαν στην Ευρώπη, την Αυστραλία και την Αμερική. Αντίθετα, ο τύπος Β είναι ο πιο κοινός τύπος στην Ανατολική Ασία. (…) Για παράδειγμα, θεωρήθηκε αρχικά ότι η πρώτη περίπτωση λοίμωξης της Βόρειας Ιταλίας («Patient One») είχε μολυνθεί από ένα συγκεκριμένο πρόσωπο επαφής του Wuhan από τον κύκλο των φίλων του. Αλλά όταν δοκιμάστηκε αυτό το άτομο επαφής, αποδείχθηκε ότι δεν είχε τον ιό. Η αναζήτηση για τον Ιταλό «ασθενή μηδέν» έληξε έτσι σε αδιέξοδο » (90).

Δρ. Michael Forster, Ινστιτούτο Κλινικής Μοριακής Βιολογίας (IKMB) του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου Σλέσβιχ-Χολστάιν (UKSH), Campus Kiel, και του Christian-Albrechts-University of Kiel (CAU), Dr. Peter Forster, McDonald Institute for Archaeological Research στο Cambridge University, et al.

«Τα ραντεβού για τον έλεγχο και τη χειρουργική επέμβαση αναβάλλονται έξω από τον ιό της κορώνας, θα απειληθεί η« παράπλευρη ζημιά ». Στη Βιέννη λιγότερα άτομα με συμπτώματα καρδιακής προσβολής έρχονται στα νοσοκομεία. Η Καρδιολογική Εταιρεία ανέφερε μείωση καρδιακών προσβολών την προηγούμενη εβδομάδα. Ωστόσο, έρχονται επίσης λιγότεροι ασθενείς με διάγνωση καρδιακής ανεπάρκειας. Πρέπει σίγουρα να αναφέρουν εάν επιδεινωθεί η κατάστασή τους », δήλωσε ο καρδιολόγος Thomas Stefenelli, επικεφαλής του 1ου ιατρικού τμήματος στο Donauspital, στο APA» (91).

Καθηγητής Dr. Thomas Stefenelli, Επικεφαλής του 1ου Ιατρικού Τμήματος στο Donauspital, Βιέννη, Αυστρία

«Είμαστε έκπληκτοι που για την Ιταλία, μία από τις πρώτες και πιο επηρεασμένες χώρες της ΕΕ, μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί μόνο λίγες ιταλικές περιπτώσεις στην παγκόσμια βάση δεδομένων COVID-19 GISAID, παρά τους εξαιρετικούς ερευνητές», πρόσθεσε ο καθηγητής Andre Franke “ (92).

Καθηγητής Dr. ξανά. nat. Andre Franke, Ινστιτούτο Κλινικής Μοριακής Βιολογίας, Christian-Albrechts-University Kiel

«Τα επίμονα συναισθήματα ανασφάλειας, φόβου και απομόνωσης δημιουργούν άγχος και αποτελούν παράγοντα κινδύνου για υγιείς ανθρώπους» (…) «Πρώην ασθενείς με στεφανιαία νόσο, γιατροί και νοσοκόμες μπορεί να τραυματιστούν κατά τη διάρκεια και μετά την κρίση». (…) «Στις θεραπείες, εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι οι ασθενείς διαμορφώνουν ενεργά την καθημερινή τους δομή και πηγαίνουν μεταξύ των ανθρώπων», λέει ο Hauth. Στην κρίση της κορώνας, πολλοί ασθενείς είναι τώρα απομονωμένοι και αισθάνονται μοναξιά. Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι πολλές προσφορές φροντίδας δεν είναι πλέον διαθέσιμες » (93).

Δρ. Iris Hauth, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Γερμανικής Εταιρείας Ψυχιατρικής και Ψυχοθεραπείας, ιατρικός διευθυντής της κλινικής Alexian St. Joseph στο Βερολίνο

«Γίνεται δύο φορές πιο ενδιαφέρον όταν πρόκειται για την υποτιθέμενη ασυλία των ανθρώπων που έχουν ήδη επιβιώσει από μια μόλυνση. Αυτό συνδέει τον Γκέιτς με το ζήτημα της χαλάρωσης των ταξιδιωτικών περιορισμών λέγοντας: «Τελικά, θα χρειαστούμε ένα πιστοποιητικό για όσους είτε ανακτώνται είτε εμβολιάζονται επειδή δεν θέλουμε οι άνθρωποι να ταξιδεύουν οπουδήποτε στον κόσμο όπου υπάρχουν χώρες, που δυστυχώς δεν το έχουν υπό έλεγχο. Δεν θέλετε να στερήσετε εντελώς από αυτούς τους ανθρώπους την ευκαιρία να ταξιδέψουν και να επιστρέψουν. ” Και τότε υπάρχει η διπλά ενδιαφέρουσα πρόταση: «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα υπάρξει επιτέλους ένα είδος δίσκου ψηφιακής ασυλίας που θα επιτρέψει το παγκόσμιο άνοιγμα των συνόρων» » (94).

Δρ. Norbert Häring, δημοσιογράφος και οικονομολόγος

«Δεν μπορούν οι άνθρωποι σε αυτήν τη χώρα να καταλάβουν ότι γοητεύονται από άτομα χωρίς προσόντα; Ο Wieler είναι κτηνίατρος χωρίς βασική εκπαίδευση στην λοιμολογία. Ή Spahn, ένας τραπεζίτης που δεν έχει ιδέα για την ασθένεια και την καταγωγή του, πόσο μάλλον για τη ζωή και τον θάνατο; Δεν θέλω να μιλήσω για τον Drosten: Σίγουρα δεν έχει δει ποτέ ούτε έχει αντιμετωπίσει ασθενείς που υποφέρουν σχεδόν στη ζωή του. Και αυτοί οι άνθρωποι καθορίζουν τι μπορούμε και τι δεν πρέπει να κάνουμε; Και απειλήστε μας ώστε κάθε αντίφαση να γίνει έγκλημα; Είμαι σοκαρισμένος. Η Γερμανία πέφτει πίσω 85 χρόνια » (95).

Καθηγητής Dr. Ο Sucharit Bhakdi, ειδικός στη μικροβιολογία και την επιδημιολογία των λοιμώξεων, πρώην επικεφαλής του Ινστιτούτου Ιατρικής Μικροβιολογίας και Υγιεινής στο Πανεπιστήμιο του Μάιντς

«Για τον επιδημιολόγο καθηγητή Alexander Kekulé (61), γνωστό από την« Kekulés Corona Compass »(MDR), το θέμα είναι ξεκάθαρο. «Δεν μπορούμε να περιμένουμε ένα εμβόλιο και να ζήσουμε σε κατάσταση κλειδώματος για άλλους έξι έως δώδεκα μήνες. Αν το κάναμε αυτό, η κοινωνία και ο πολιτισμός μας θα καταστράφηκαν », είπε στο The Telegraph, Ηνωμένο Βασίλειο (96).

Καθηγητής Dr. ξανά. nat. Ο Alexander S. Kekulé είναι διευθυντής του Ινστιτούτου Ιατρικής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Martin Luther Halle-Wittenberg

“‘Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι τεράστιες οικονομικές ύφεση κοστίζουν επίσης ανθρώπινες ζωές σε μεγάλο αριθμό – η παγκόσμια οικονομική κρίση 2009 περίπου μισό εκατομμύριο παγκοσμίως”, δήλωσε ο φιλόσοφος. Είναι λοιπόν επικίνδυνο να επεκτείνετε κρίσεις όπως η τρέχουσα όσο το δυνατόν περισσότερο για να επιβραδύνετε τον αριθμό των λοιμώξεων. «Αυτό δεν είναι δυνατό, δεν μπορούμε να το κάνουμε», τόνισε » (97).

Καθηγητής Dr. Δρ. hc Julian Nida-Rümelin, Ludwig Maximilians University Munich

«Ο δημοσιογράφος Ouest France αφηγείται την ιστορία μιας τηλεδιάσκεψης παρουσία ψυχίατρου. «Ξαφνικά, στη μέση της βιντεοδιάσκεψης, στην οποία πολλές εκατοντάδες γιατροί έκτακτης ανάγκης συγκεντρώνονται, σαν να βρίσκονται κάτω από κρύο ντους Παγωμένο, ακόμη. Η εκδήλωση δεν έκανε τα πρωτοσέλιδα και δεν έφτασε καν στους γιατρούς της γαλλικής CHU. ” «Είχαμε μια αδερφή που έκοψε το λαιμό της. Νοσηλεύεται σε απόλυτη κατάσταση έκτακτης ανάγκης Νόμιζε ότι μολύνει τον σύζυγό της, ο οποίος είχε βήχα. Ο Pierre Vidhailhet, ψυχίατρος στην πανεπιστημιακή κλινική του Στρασβούργου (Bas-Rhin), ψιθύρισε αυτές τις λέξεις » (98).

Καθηγητής Dr. Pierre Vidailhet, ψυχίατρος, Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου, Γαλλία

“Στο Νοσοκομείο της Στοκχόλμης Καρολίνσκα, η κατάσταση στη μονάδα εντατικής θεραπείας στεφανιών έχει γίνει πολύ πιο ήρεμη”, δήλωσε ο ανώτερος γιατρός David Konrad στο δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι SVT. Όλο και περισσότεροι ασθενείς αποβάλλονται επί του παρόντος από την κλινική, λέει. Και από τους κυρίως ηλικιωμένους και σοβαρά άρρωστους που εμφανίστηκαν με απειλητικά για τη ζωή συμπτώματα, πάνω από το 80 τοις εκατό θα είχαν επιβιώσει. 177 μονάδες εντατικής θεραπείας ήταν δωρεάν για νέους ασθενείς το σαββατοκύριακο. «Υπάρχουν πολλές δωρεάν θέσεις στις μονάδες εντατικής θεραπείας σε όλα τα νοσοκομεία της Στοκχόλμης», λέει ο ανώτερος γιατρός. Προς το παρόν φροντίζει 127 ασθενείς με κορώνα. Μόνο περίπου έξι έως δώδεκα ασθενείς με πιο σοβαρά συμπτώματα προστίθενται κάθε μέρα. «Πλησιάζουμε στην εξομάλυνση της καμπύλης της νόσου», λέει ο Konrad » (99).

Δρ. David Konrad, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Karolinska Στοκχόλμη, Σουηδία

«215 έγκυες γυναίκες (…) εξετάστηκαν για συμπτώματα Covid-19 όταν έγιναν δεκτές. Τέσσερις γυναίκες (1,9%) εμφάνισαν πυρετό ή άλλα συμπτώματα του Covid-19 κατά την εισαγωγή και και οι τέσσερις γυναίκες εξελέγησαν θετικές για SARS-CoV-2 (Σχήμα 1). Από τις 211 γυναίκες χωρίς συμπτώματα, όλες ήταν απαλλαγμένες από πυρετό όταν έγινε δεκτή. Ελήφθησαν επιχρίσματα μύτης-λαιμού από 210 από τις 211 γυναίκες (99,5%) που δεν είχαν συμπτώματα Covid-19. από αυτές τις γυναίκες, 29 (13,7%) ήταν θετικές για το SARS-CoV-2. Έτσι 29 από τους 33 ασθενείς που ήταν θετικοί για το SARS-CoV-2 κατά την εισαγωγή (87,9%) δεν είχαν συμπτώματα Covid-19 κατά την παρουσίαση » (100).

Δρ. Desmond Sutton, Dr. Karin Fuchs, Dr. Mary D’Alton, Dr. Dena Goffman, Ιατρικό Κέντρο Πανεπιστημίου της Κολούμπια Irving, Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη

«Αυτά τα προστατευτικά μέτρα θα μπορούσαν να μας θέσουν σε κίνδυνο. Δεν πρέπει να φοβάστε την ασυλία των κοπαδιών. (…) Αν μιλάμε για κλείσιμο της οικονομίας για μια εβδομάδα, αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα χρήματα για να χτίσουμε ένα φανταχτερό νοσοκομείο και τι σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ανοίξουμε αυτό το νοσοκομείο; Ακόμα και σε ξηρούς και προσεκτικούς αριθμούς, εκτιμώ ότι μεταξύ 2.000 και 4.000 ανθρώπων στη χώρα θα πεθάνουν από την ασθένεια » (101).

Καθηγητής Dr. Dan Yamin, διευθυντής του εργαστηρίου επιδημίας στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ

«Από την έκτη εβδομάδα, η αύξηση του αριθμού των ασθενών ήταν μέτρια και κορυφώθηκε την έκτη εβδομάδα με 700 ασθενείς την ημέρα. Από τότε, μειώνεται και τώρα υπάρχουν μόνο 300 νέοι ασθενείς. Σε δύο εβδομάδες θα φτάσει στο μηδέν και δεν θα υπάρχουν νέοι ασθενείς (…) Είναι το ίδιο σε όλο τον κόσμο. Τόσο σε χώρες όπου έχουν λάβει μέτρα για να κλείσουν, όπως η Ιταλία, όσο και σε χώρες όπου δεν έχουν κλείσει, όπως η Ταϊβάν ή η Σιγκαπούρη. Σε αυτές και σε αυτές τις χώρες υπάρχει αύξηση έως την τέταρτη έως την έκτη εβδομάδα και αμέσως μετά μια μείωση έως ότου εξαφανιστεί την όγδοη εβδομάδα » (102).

Καθηγητής Dr. Isaac Ben-Israel, Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας του Ισραήλ

“Ωστόσο, αυτό που μπορεί ήδη να μεταφερθεί στη Γερμανία είναι το ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ των ατόμων με λοιμώξεις από Coronavirus CoV-2: Τα αποτελέσματά μας επιτρέπουν μια αρκετά καλή εκτίμηση της θνησιμότητας της τάξης του 0,37 τοις εκατό. Καταφέραμε να το προσδιορίσουμε καλά με ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα. Ο επιστήμονας Christian Drosten είπε επίσης στο «υψηλό περιοδικό» ότι αυτή η αξία δεν τον εκπλήσσει » (103).

Καθηγητής Dr. Hendrick Streeck, καθηγητής ιολογίας και διευθυντής του Ινστιτούτου Έρευνας για τον Ιό και τον ιό HIV στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βόννης

“Υποθέτω ότι θα εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές νομικές διαφορές ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων για αυτά τα θέματα.” Υπάρχουν μεγάλες αμφιβολίες ότι «οι κανόνες έχουν διατυπωθεί αρκετά». Αυτό αυξάνει την υποψία αυθαιρεσίας. Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση είναι εντελώς νέα για το δικαστικό σώμα “ (104).

Η δικηγόρος Lea Voigt, Πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλείας της Γερμανικής Ένωσης Δικηγόρων (DAV)

«Επειδή αυτό που είναι υπερβολικό είναι σπάνιες μεμονωμένες περιπτώσεις, και σε ορισμένες περιπτώσεις μόνο ενδείξεις, οι οποίες σε στενότερη επιθεώρηση δεν δημιουργούν καθόλου πρόβλημα. Περιπτώσεις έχουν επίσης αναφερθεί ως «δευτερογενείς λοιμώξεις», στις οποίες ο ιός ανιχνεύτηκε ξανά μέσω PCR μετά από μια θεραπεία της νόσου Covid-19, αλλά χωρίς οι άνθρωποι να εμφανίσουν ξανά συμπτώματα. Επομένως, αξίζει τον κόπο αν προσανατολιστείτε πρώτα στη «φυσιολογική βιολογία». Και αυτό είναι ξεκάθαρο: Δημιουργούμε εξουδετερωτικά αντισώματα και άρα ανοσία έναντι λοιμώξεων από ιούς – ειδικά έναντι β-κοροναϊών, στους οποίους ανήκει το SARS-CoV-2. (…) Με βάση όσα γνωρίζουμε σήμερα, μπορούμε να υποθέσουμε ότι η μόλυνση με το Covid-19 αφήνει μια φυσιολογική απόκριση αντισωμάτων με εξουδετερωτικά αντισώματα και λογική ανοσία ». (105).

Καθηγητής Dr. med. Pietro Vernazza, επικεφαλής ιατρός της λοιμολογίας στο St Gallen Cantonal Hospital, Ελβετία

«Ο απόλυτος κίνδυνος θανάτου από το COVID-19 κυμαινόταν από 1,7 ανά εκατομμύριο για άτομα κάτω των 65 στη Γερμανία έως 79 ανά εκατομμύριο στη Νέα Υόρκη. Ο απόλυτος κίνδυνος θανάτου από το COVID-19 ήταν μεταξύ περίπου 1 στους 6.000 στη Γερμανία και 1 στους 420 στην Ισπανία για άτομα ηλικίας ≥80 ετών. Ο κίνδυνος θανάτου για το COVID-19 σε άτομα κάτω των 65 ετών κατά την περίοδο που η επιδημία ήταν θανατηφόρα αντιστοιχούσε στον κίνδυνο θανάτου με χιλιόμετρα μεταξύ 9 μιλίων την ημέρα (Γερμανία) και 415 μιλίων την ημέρα (Νέα Υόρκη). Μόνο 0,3%, 0,7% και 1,8% όλων των θανάτων από COVID-19 στις Κάτω Χώρες, την Ιταλία και τη Νέα Υόρκη σημειώθηκαν σε άτομα κάτω των 65 ετών που δεν είχαν προδιάθεση για υποκείμενες ασθένειες » (106).

Καθηγητής Dr. Ιωάννης Ιωαννίδης, Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, ΗΠΑ

«Ο πληθυσμός των αντισωμάτων SARS-CoV-2 στην περιοχή Santa Clara δείχνει ότι η λοίμωξη είναι πολύ πιο συχνή από ό, τι υποδηλώνει ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων. Οι εκτιμήσεις επιπολασμού πληθυσμού μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν για τη βαθμονόμηση επιδημιών και προβλέψεων θνησιμότητας » (107).

Καθηγητής Dr. Eran Bendavid (et al), Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, ΗΠΑ

“Ειδικά στη Γερμανία, κανένα νοσοκομείο δεν είναι συγκλονισμένο (…) Τότε λέω ότι η επιδημία έχει τελειώσει. (…) Ο αριθμός των νεο μολυσμένων ατόμων στην Ευρώπη μειώνεται για τουλάχιστον τρεις ημέρες (Α) Μέτρα έχουν κάνει την κατάσταση χειρότερη (…) Ανοίξτε τα σχολεία! Δεν υπάρχει κανένα και δεν υπήρχε ποτέ λόγος να κλείσουμε τα σχολεία » (108).

Καθηγητής Dr. Knut Wittkowski από τη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, επιδημιολόγος και βιοστατιστής, (Α: Συνέντευξη από τις 8 Απριλίου)

«Τέτοιες εφαρμογές συζητούνται επί του παρόντος σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Και αυτό δείχνει ωραία το πρόβλημα που έχουμε ήδη αναφέρει, από τη μετάβαση στη νέα πραγματικότητα: το ζήτημα του πώς θα προχωρήσουμε μακροπρόθεσμα μετά το κλείδωμα. Και πώς όλα είναι συμβατά με τα θεμελιώδη δικαιώματά μας. Γίνεται γρήγορα πολύ πιο προβληματικό από ό, τι είναι σήμερα. Και μια τέτοια εφαρμογή είναι πράγματι πολύ προβληματική. Επειδή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία 24ωρων προφίλ κίνησης ατόμων. Έτσι, θα ήταν δυνατή η ανιχνευσιμότητα της αλυσίδας μόλυνσης. Ταυτόχρονα, θα είχατε το ίδιο αποτέλεσμα σαν να μας παρατηρήσατε όλο το 24ωρο. Με τόσο σοβαρές παραβιάσεις των θεμελιωδών δικαιωμάτων, εναπόκειται στο κράτος να αναζητήσει μεθόδους που μπορεί να είναι λίγο λιγότερο αποτελεσματικές, (109).

Καθηγητής Dr. Ο Markus Schefer είναι καθηγητής συνταγματικού και διοικητικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Βασιλείας της Ελβετίας

«Ο ιός της κορώνας είναι παγκόσμια απειλή για την ανθρώπινη υγεία – και προκαλεί περιστροφή της ζωής. Ο καθηγητής Ulrich Keil, επιδημιολόγος από το Πανεπιστήμιο του Münster και πρώην σύμβουλος της ΠΟΥ, συγκρίνει την τρέχουσα επιδημία με άλλες επιδημίες. Ζητεί περισσότερη ηρεμία. (…) ανησυχεί σοβαρά αυτές τις μέρες » (110).

Καθηγητής Dr. Ο Ulrich Keil, επιδημιολόγος από το Πανεπιστήμιο του Münster και πρώην σύμβουλος της ΠΟΥ

«Η Corona δείχνει ότι οι ψηφιακές πλατφόρμες μπορεί να είναι σημαντικές, αλλά η πραγματικότητα εξακολουθεί να καθορίζεται από τα κορυφαία μέσα. Η δύναμη βρίσκεται σε εκείνους που καταφέρνουν να τοποθετήσουν την εκδοχή της πραγματικότητάς τους στο Tagesschau, στο Süddeutsche Zeitung, στο Spiegel, στο Die Zeit, στο Bild-Zeitung. Έχουμε δει τι συμβαίνει όταν τα κυβερνητικά δελτία τύπου γίνονται πραγματικότητα των μέσων ενημέρωσης, τα μεγάλα συντακτικά ουρλιάζουν με τους πολιτικούς και οι μικροί οπαδοί τους χαρακτηρίζουν κάθε παρέκκλιση στο διαδίκτυο ως συνωμοτή και εχθρό για την υγεία. Ποσοστά έγκρισης όπως στη Βόρεια Κορέα » (111).

Καθηγητής Dr. Michael Meyen, καθηγητής Επιστήμης Επικοινωνίας στο LMU Μόναχο

«Με βάση δημόσιες και δημοσιευμένες πληροφορίες, εκτιμούμε ότι ο συνολικός συμπτωματικός κίνδυνος θανάτου (πιθανότητα θανάτου μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων) του COVID-19 στο Wuhan ήταν 1,4% (0,9-2,1%) , το οποίο είναι σημαντικά χαμηλότερο από τον αντίστοιχο ανεπεξέργαστο ή αφελές επιβεβαιωμένο κίνδυνο θανάτου (2.169 / 48.557 = 4.5%) και τον προσέγγιση 1 των θανάτων / θανάτων + ανακτήσεις (2.169 / 2.169 + 17.572 = 11%) από τις 29 Φεβρουαρίου 2020 “ (112).

Καθηγητής Dr. Tsz Kei Joseph Wu (et al), Καθηγητής Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής, Χονγκ Κονγκ, Κίνα

“Ένας επιστημονικά θεμελιωμένος λόγος όλων των σχετικών ιατρικών κοινωνιών Β. Δεν πραγματοποιήθηκε ειδική προμήθεια. Αντ ‘αυτού, οι ιολόγοι έγιναν αστέρια των μέσων ενημέρωσης και πολιτικοί σύμβουλοι που τώρα διακηρύσσουν τον πόλεμο εναντίον της Κορόνα (Πρόεδρος Macron) ή δρακόντεια μέτρα για τις δημοκρατίες. (…) Ωστόσο, μεγάλα τμήματα των ιατρικών εταιρειών συμφωνούν ανοσολογικά, απαιτείται η ανοσοποίηση κοπαδιών με μόλυνση ή εμβολιασμό για να σταματήσει η πανδημία. (…) Έμπειρα από τα μέσα ενημέρωσης, ένα στάδιο κλιμάκωσης μετά το άλλο, και τώρα αντιμετωπίζουν τον περιορισμό των δημοκρατικά πιστοποιημένων θεμελιωδών δικαιωμάτων χωρίς καν να οδηγήσουν τη δημοκρατική κοινωνική διαδικασία ενός διαλογικού διαλόγου » (113).

Καθηγητής Dr. med. Ο Harald Matthes είναι ο ιατρικός διευθυντής του κοινοτικού νοσοκομείου Havelhöhe του Βερολίνου

«Οι αυτοψίες σε αποθανόντες ασθενείς με COVID-19 δεν είναι πιο επικίνδυνες από άλλους λοιμώδεις νεκρούς, για παράδειγμα εκείνοι που έχουν μολυνθεί από φυματίωση ή HIV ή ηπατίτιδα C. (…) Φυσικά, η αυτοψία πρέπει να συμβάλει πολύ – όπως λένε – για να αποσαφηνίσει τη σωστή αιτία θανάτου. Είτε πέθανε από COVID είτε με COVID. Αφορά επίσης την καλύτερη κατανόηση αυτής της νέας κλινικής εικόνας » (114).

Καθηγητής Dr. Ο Gustavo Baretton είναι Πρόεδρος της Γερμανικής Εταιρείας Παθολογίας (DGP)

«Η πανδημία ψύχωση ανοίγει τη δυνατότητα δημιουργίας μιας νέας ολοκληρωτικής παγκόσμιας τάξης για να σώσει την ανθρωπότητα. Το γεγονός ότι υπάρχουν μεγαλύτερα συμφέροντα για τη δημιουργία ή ακόμη και τη χρήση μαζικής αυταπάτης τιμωρείται αμέσως ως «θεωρία συνωμοσίας». (…) Ο φόβος των ιών πρέπει να προκαλείται για μεγάλο χρονικό διάστημα, για παράδειγμα με τη μετάλλαξη ιών ή τους «νέους» ιούς, έτσι ώστε ουσιαστικά όλοι οι νόμοι έκτακτης ανάγκης πρέπει να διατηρηθούν. Με τον φόβο της μόλυνσης και του θανάτου, όλες οι διαμαρτυρίες και όλα τα αντενδείκνυται να βυθίζονται και όλες οι σοβαρές συνέπειες, όπως η ανεργία, η χρεοκοπία, η φτώχεια, οι κοινωνικές δυσκολίες, οι σοβαρές ψυχικές και ψυχοκοινωνικές ασθένειες, η βία, κατηγορούνται για τους ιούς. Οι πολιτικές και οικονομικές συνθήκες και αιτίες παραμένουν ανέγγιχτες » (115).

Δρ. Hans-Joachim Maaz, πρώην επικεφαλής ιατρός της κλινικής ψυχοθεραπείας και ψυχοσωματικής ιατρικής στο Halle και επί μακρόν πρόεδρος της Γερμανικής Εταιρείας Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας και Ψυχολογίας Βάθους

«Μέχρι σήμερα, ένα μεγάλο μέρος των κλινών εντατικής περίθαλψης με ταχεία εκκαθάριση στα νοσοκομεία είναι άδειο. Η λέξη έχει ξεπεράσει ότι οι πρώτες προβλέψεις για μια ανεξέλεγκτη εκθετική εξάπλωση του φερόμενου εντελώς νέου ιού κορώνα ήταν υπερβολικά υπερβολικές. Το all-clear είναι στον αέρα, συνοδευόμενο από προειδοποιήσεις να μην εγκαταλείψετε το μπλοκ επαφής και την απομόνωση πολύ γρήγορα. Αλλά βοήθησαν πραγματικά στην πρόληψη ιατρικών καταστροφών; Πολύ απαρατήρητα στοιχεία από το Robert Koch Institute υποδηλώνουν ότι η τάση αντιστράφηκε ακόμη και πριν από τα πιο σκληρά αντίμετρα όπως το κλείσιμο του σχολείου και την απαγόρευση συναντήσεων. Και ότι το SARS-CoV-2 έχει μόνο μερικό ρόλο στις ασθένειες στις οποίες εστιάζουμε – όπως κάθε χρόνο οι διαφορετικοί ιοί για την εποχή της γρίπης » (116).

Δρ. Johannes Wollbold, βιολόγος συστημάτων και μαθηματικός

“Δεν θα έπρεπε ποτέ να πατήσουμε το κουμπί διακοπής. Οι σχολιαστές και οι εκπαιδευτές της Δευτέρας πρέπει να σβήσουν το φακό: Η δανική υπηρεσία υγείας έχει τον έλεγχο της κατάστασης. Και το συνολικό κλείσιμο ήταν ένα βήμα πολύ μακριά » (117).

Καθηγητής Dr. Jens Otto Lunde Jörgensen, Aarhus Universitetshospital, Δανία

“Μερικοί από τους μεταφορείς νερού της νέας παγκόσμιας κυβέρνησης έχουν ήδη ξεπεράσει: η άρση των περιορισμών στα θεμελιώδη δικαιώματα θα απαιτούσε να υπάρχει εμβόλιο ή ναρκωτικό κατά του” Covid-19 “. Το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα αυτών που προσβάλλονται είτε δεν αρρωσταίνουν καθόλου ή διαχειρίζεται την ασθένεια χωρίς καμία θεραπεία εκθέτει την απειλή αυτής της ανακοίνωσης » (118).

Δρ. Gerd Reuther, λέκτορας πανεπιστημίου και ειδικός στην ακτινολογία

«Η επιδημία φέρνει στο φως ένα δεύτερο, όχι λιγότερο ανησυχητικό γεγονός: η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, την οποία οι κυβερνήσεις μας συντονίζουν εδώ και αρκετό καιρό, έχει γίνει η φυσιολογική μας κατάσταση. Υπήρξαν χειρότερες επιδημίες στο παρελθόν από ό, τι σήμερα, αλλά κανείς δεν είχε σκεφτεί ποτέ να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπως αυτή που έχουμε σήμερα, η οποία μας εμποδίζει ακόμη και να κινηθούμε ελεύθερα. Οι άνθρωποι έχουν συνηθίσει να ζουν σε συνθήκες συνεχούς κρίσης και έκτακτης ανάγκης. Δεν φαίνεται να παρατηρούν ότι η ζωή τους έχει μειωθεί σε μια καθαρά βιολογική λειτουργία και ότι έχουν χάσει όχι μόνο κάθε κοινωνική ή πολιτική διάσταση, αλλά και ανθρώπινες ή συναισθηματικές διαστάσεις. Μια κοινωνία που ζει σε μια συνεχή κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν μπορεί να είναι μια ελεύθερη κοινωνία » (119).

Καθηγητής Dr. Giorgio Agamben, Ιταλία. Καθηγητής φιλοσοφίας στα Πανεπιστήμια της Βενετίας και του Παρισιού

“Σύμφωνα με μια νέα μελέτη του RKI, αυτός ο αριθμός αναπαραγωγών που κάλεσε, υποδεικνύει πόσα νέα άτομα έχουν μολυνθεί από ένα μολυσμένο άτομο … έχει μειωθεί κάτω από το 1 πριν από το κλείσιμο. (…) Αν κοιτάξετε το γράφημα, μπορείτε να δείτε (…) στις 20 Μαρτίου ότι βυθίζεται κάτω από το 1. Τρεις ημέρες αργότερα ήρθε το κλείδωμα. Ήταν 23 Μαρτίου. Και αν κοιτάξετε πιο μακριά τώρα, μπορείτε να δείτε ότι η καμπύλη παραμένει κάτω από το 1 με μικρές διακυμάνσεις. Δεν συμβαίνει ότι μετά το κλείδωμα η καμπύλη συνεχίζει να κατεβαίνει. Μπορούμε λοιπόν να συμπεράνουμε δύο πράγματα από αυτό: 1. Το κλείδωμα δεν ήταν απαραίτητο επειδή [αναπαραγωγικός παράγοντας, αριθμός αναπαραγωγών] ήταν ήδη κάτω από το 1 και 2. το κλείδωμα δεν ήταν επίσης αποτελεσματικό επειδή δεν μειώθηκε [αναπαραγωγικός παράγοντας, αριθμός αναπαραγωγών] λόγω του κλειδώματος είναι “ (120).

Καθηγητής Dr. Stefan Homburg, Πανεπιστήμιο του Ανόβερου

«Είναι σημαντικό να ακουστούν οι γιατροί. Αλλά προφανώς υπάρχουν καταστάσεις (…) όπου οι γιατροί στο νοσοκομείο και οι επίσημες λειτουργίες έχουν αναστατωθεί » (121).

Δρ. Stephan Rietiker, ιατρός, Ελβετία

«Η ψυχολογική αρχή που μας κάνει να φοβόμαστε τη γρίπη των χοίρων, τη γρίπη των πτηνών ή το COVID-19, αλλά όχι την κοινή γρίπη, είναι ο φόβος του κινδύνου φόβου. Είναι εύκολο να ενσταλάξεις τον φόβο επεισοδίων στα οποία πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν σε μικρό χρονικό διάστημα, όπως αεροπορικές συγκρούσεις ή επιδημίες. (…) Όταν, για παράδειγμα, εξαπλώθηκε η γρίπη των χοίρων, πολλές κυβερνήσεις ακολούθησαν τις συμβουλές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και συγκέντρωσαν το Tamiflu, ένα φάρμακο που ξεκίνησε για την προστασία από τις σοβαρές επιπτώσεις της γρίπης. Ωστόσο, πολλοί εμπειρογνώμονες του ΠΟΥ είχαν οικονομικούς δεσμούς με τους κατασκευαστές ναρκωτικών και εξακολουθούν να μην υπάρχουν στοιχεία ότι το Tamiflu είναι αποτελεσματικό » (122).

Καθηγητής Dr. Ο Gerd Gigerenzer είναι διευθυντής του Harding Center for Risk Competence στο Πανεπιστήμιο του Πότσνταμ

«Οι αυτοκτονίες, ο κοινωνικός θυμός και τα νομικά παράπονα – επιδημίες όπως αυτές του SARS (2003 στην Κίνα και του Καναδά) και του Έμπολα (2014 στη Δυτική Αφρική) έχουν ήδη δείξει τι μπορεί να προκαλέσει καραντίνα στους ανθρώπους που πλήττονται. Τα πιθανά οφέλη μιας τέτοιας υποχρεωτικής μάζας απομόνωσης πρέπει επομένως να σταθμίζονται προσεκτικά έναντι των ψυχολογικών μειονεκτημάτων, τονίζει ο Δρ. Samantha K. Brooks του King’s College του Λονδίνου και συνάδελφοι » (123).

Δρ. Samantha K. Brooks (et al), King’s College, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

“Περιμένουμε από τον Καγκελάριο να είναι σε θέση να επαναλάβει τις δραστικά αναβαλλόμενες νοσοκομειακές θεραπείες.” (…) Ο Gass τονίζει: «Οι άνθρωποι κινδυνεύουν να πεθάνουν επειδή δεν αντιμετωπίζονται εγκαίρως λόγω της Κορώνας». Υπάρχει 30% μείωση της πληρότητας στις κλινικές. Gass: «Έχουμε 150.000 δωρεάν κρεβάτια νοσοκομείου και περίπου 10.000 δωρεάν κρεβάτια εντατικής θεραπείας». (…) Στο Βερολίνο μόνο 68 κρεβάτια ITS καταλαμβάνουν ασθενείς με κορώνα, 60 εκ των οποίων αερίζονται. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με 341 κενά κρεβάτια ITS. Gaß: «Η κλινική έκτακτης ανάγκης του Βερολίνου με 1000 κρεβάτια στις εκθεσιακές αίθουσες δεν απαιτείται επί του παρόντος» » (124).

Δρ. Gerald Gaß, Πρόεδρος της Γερμανικής Εταιρείας Νοσοκομείων

“Το SARS-CoV-2 ξεγελάσει ολόκληρο τον κόσμο; (…) Ένα IFR 0,1%, που είναι πιθανώς συντηρητικός αριθμός, δείχνει ότι όλοι έχουν ήδη μολυνθεί. Αυτό σημαίνει ότι το SARS-CoV-2 εξαπλώθηκε γρήγορα προτού το γνωρίζουν όλοι σχεδόν. Είναι επομένως πιθανό ο ιός να μεταδίδεται στον αέρα. Προτρέπω τον κόσμο να ξεφύγει γρήγορα από τα εμπόδια και να αναπτύξει λογικές προσεγγίσεις για την καταπολέμηση της νόσου χωρίς να προκαλέσει περαιτέρω οικονομική δυστυχία. Μπορεί να είναι δύσκολο να γίνει αυτό, αλλά η θεραπεία είναι επί του παρόντος πολύ χειρότερη από την ασθένεια » (125).

Καθηγητής Dr. Mikko Paunio, επιδημιολόγος, Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι, Φινλανδία

“Νομίζω ότι αυτό που βλέπουμε είναι ένα τσουνάμι μιας συνηθισμένης ήπιας ασθένειας που σαρώνει όλη την Ευρώπη και ορισμένες χώρες το κάνουν και ορισμένες χώρες το κάνουν και ορισμένες χώρες δεν το κάνουν και στο τέλος θα υπάρξουν πολύ μικρές διαφορές (… ) Οι περισσότεροι άνθρωποι που το παίρνουν δεν θα παρατηρήσουν καν ότι έχουν μολυνθεί » (126).

Καθηγητής Dr. Johan Giesecke, επιδημιολόγος, Σουηδία


Πηγές και σημειώσεις:

(1) http://blauerbote.com/wp-content/uploads/2020/04/120-Expertenstimmen-zu-Corona.pdf
(2) https://www.n-tv.de/panorama/10-38 -RKI-αναφορές-ρεκόρ-αριθμός-4500-ανακτήθηκαν-εντός-24-ωρών – άρθρο21626512.html
(3) https://www.dr.dk/nyheder/indland/doedelighed-skal-formentlig-taelles-i- promiller-danske-blodproever-kaster-nyt-lys
(4) https://www.jpost.com/israel-news/nobel-laureate-israel-will-have-no-more-than-ten-coronavirus-deaths- 621407
(5) https://novuscomms.com/2020/03/31/a-view-from-the-hvivo-open-orphan-orph-laboratory-professor-john-oxford/
(6) https: // www .rubikon.news / άρθρα / η φωνή του λόγου
(7)https://www.deutschlandfunk.de/covid-19-scharfe-kritik-an-ard-und-zdf-wegen.2849.de.html?drn:news_id=1117133
(8) https: //www.nachdenkseiten. de /? p = 59903
(9) https://cemsiis.meduniwien.ac.at/ms/
(10) https://www.rubikon.news/artikel/warnende-experten
(11) http: // www. matthias.schrappe.com/einzel/thesenpapier_corona.pdf
(12) https://www.bmj.com/content/369/bmj.m1375
(13) https://vitalstoff.blog/2020/04/06/social- απόσταση-περισσότερο-νεκρό / # more-1885
(14) https://www.youtube.com/watch?v=PtzHH8DhgZM&feature=emb_title
(15)https://www.rundschau-online.de/news/aus-aller-welt/ ακολουθίες-der-κορώνα-αύξηση-περιεχόμενο-της-κατάθλιψης-και-αυτοκτονίας-befuerchtet-36473480
(16) https: // www. ruhr24.de/ruhrgebiet/coronavirus-verarbeitung-intensivstation-nrw-lungenentzuendung-matthias-thoens-witten-zr-13645038.html
(17) https://www.youtube.com/watch?v=fYWWvSTQkNI&feature=emb_title
(18) https://www.wsj.com/articles/is-the-coronavirus-as-deadly-as-they-say-11585088464
(19) https://www.youtube.com/watch?v=LsExPrHCHbw&feature=emb_title
( 20) https://www.faz.net/aktuell/gesellschaft/gesundheit/coronavirus/neue-corona-symptome-entckt-virologe-hendrik-streeck-zum-virus-16681450.html
(21)https://www.zdf.de/nachrichten/politik/coronavirus-epidemiologe-uellen-helmholtz-100.html
(22) https://www.cicero.de/aussenpolitik/corona-pandemie-schweden-skifahren-staatsepidemiologe- anders-tegnell / plus
(23) http://beatebahner.de/lib.medien/aktualisiert%20Pressemitteilung.pdf
(24) https://www.rubikon.news/artikel/im-schatten-der-pandemie
(25) https://www.thelancet.com/journals/lanres/article/PIIS2213-2600(20)30110-7/fulltext
(26) https://www.youtube.com/watch?v=-inX5GZkH_M&feature=youtu.be
(27) https://www.youtube.com/watch?v=DFg5rcNNGΝο
(28) https://www.wodarg.com/app/download/8945158814/+20200225+Corona+Artikel+WW.pdf?t= 1583011485
(29)https://www.nytimes.com/2020/03/20/opinion/coronavirus-pandemic-social-distancing.html
(30) https://www.spectator.co.uk/article/former-supreme-court- δικαιοσύνη-αυτό-είναι-τι-ένα-αστυνομικό-κράτος-είναι-όπως-
(31) https://www.cybermednews.eu/index.php/it/health/70871-interview-to-the-virologist-giulio -ταρο-το-θάνατο-ποσοστό-covid-19-είναι-λιγότερο από -1-όπως-επιβεβαιώνεται από το-εθνικό-ινστιτούτο-αλλεργίας-και-μολυσματικών ασθενειών
(32) https: / /www.telegraph.co.uk/global-health/science-and-disease/have-many-coronavirus-patients-died-italy/
(33) https://www.statnews.com/2020/03/17/ a-fiasco-in-the-making-as-the-coronavirus-πανδημία-παίρνει-κρατούμε-παίρνουμε-αποφάσεις-χωρίς-αξιόπιστα-δεδομένα /
(34)https://www.deadlymedicines.dk/corona-an-epidemic-of-mass-panic/
(35) https://www.rubikon.news/artikel/die-panikmacher
(36) https: //www.sciencedirect .com / επιστήμη / άρθρο / pii / S0924857920300972 # !
(37) https://www.rubikon.news/artikel/die-sequ-verrates-die-absicht
(38) https://www.watson.ch/!397549523
(39) https: //www.focus. en / υγεία / σύμβουλος / κρύο / 36-000-μολυσμένο-57-νεκρό-ενώ-όλοι-μιλάμε-για-κορώνα-ξεχνώντας-εμείς-το-flu_id_11635572.html
(40) https://kenfm.de/tagesdosis- 18-3-2020-η-κορώνα-πανδημία-τρέλα-ποιος-είμαι-σε-α-τραυματισμένη-κοινωνία /
(41)https://www.heise.de/newsticker/meldung/Coronavirus-EU-aktiviert-erstmals-Fruehwarnsystem- gegen-Desinformation-4676943.html
(42) https://www.mz-web.de/wittenberg/gesundheit- in-wittenberg-official doctor — corona-is-more-a-head-problem – 36372952
(43) https://www.youtube.com/watch?v=BYGgmBDqR4M
(44) https: //www.cebm .net / covid-19 / global-covid-19-case-μοιραία-ποσοστά /
(45) https://en.globes.co.il/en/article-lockdown-lunacy-1001322696
(46) https: // www.vimentis.ch/d/dialog/readarticle/hat-unsere-regierung-ganz-schoen-einen-am-straeusschen/
(47) https://www.fr.de/politik/coronakrise-deutschland-kontaktsperre-koennte -law-being-13611821.html
(48)https://www.youtube.com/watch?v=7wfb-B0BWmo&feature=emb_title
(49) https://www.rubikon.news/artikel/die-desinformations-pandemie
(50) https: //www.theblogcat. de / μεταφράσεις / συνέντευξη-με-ιταλικά-γιατρό-16-03-2020 /
(51) https://coronadaten.wordpress.com/
(52) https://www.nachdenkseiten.de/?p=59617
(53 ) https://linkezeitung.de/2020/03/26/medikament- Gegen-corvid-19-erklusreich-testkits-bei-amazon /
(54) https://www.rnd.de/politik/corona-rise- αντισυνταγματική-παρέμβαση-στην-ελευθερία-δικαιώματα-G76RET6PG5HHLAXJ2JZZF6PYNM.html
(55) https://www.youtube.com/watch?v=gSn_YaOYYcY&feature=emb_title
(56)https://www.youtube.com/watch?time_continue=40&v=JBB9bA-gXL4&feature=emb_title
(57) https://www.rubikon.news/artikel/kniefall-vor-der-macht
(58) https: // wien.orf.at/stories/3044064
(59) https://www.nejm.org/doi/pdf/10.1056/NEJMe2002387?articleTools=true
(60) https://www.youtube.com/watch?time_continue= 17 & v = w-uub0urNfw & feature = emb_title
(61) https://www.youtube.com/watch?v=bZ2hv7duVpQ&feature=emb_title
(62) https://www.addendum.org/coronavirus/harald-haas-interview/
(63) ) https://www.rubikon.news/artikel/der-corona-diskurs
(64) https://multipolar-magazin.de/artikel/coronavirus-irrefuhrung-fallzahlen
(65)https://www.secoloditalia.it/2020/03/coronavirus-la-gismondo-ammonisce-duramente-basta-snocciolare-numeri-sui-positivi-sono-dati-falsati/
(66) https: //www.washingtonpost .com / απόψεις / 2020/03/21 / αντιμετώπιση-covid-19-πραγματικότητα-εθνικό-κλείδωμα-είναι-χωρίς-θεραπεία /
(67) https://www.general-anzeiger-bonn.de/news/politik/ Γερμανία / συνέντευξη-με-παγκόσμιο γιατρό-πρόεδρο-μοντγκόμερι-περίπου-κορώνα-πανδημία-ist-chaos_aid-49609561
(68) https://metro.co.uk/2020/03/24/coronavirus-may-already-infected-half- uk-πληθυσμός-12451012 /
(69) https://www.infobae.com/coronavirus/2020/03/28/para-un-prestigioso-cientifico-argentino-el-coronavirus-no-merece-que-el-planeta -este-en-un-estado-de-parate-total / #
(70)https://www.mopo.de/hamburg/uke-infektiologe-fordert-es-muessen-sich-mehr-menschen-mit-corona-infizieren-36483636?fbclid=IwAR2rlzb8IO4W96Vydl6_4cEMvNAMoAEFFlpV6N9KDQwTkHnehoDLzNutz4Y
(71) https://www.youtube. com / watch? v = 1d6hPaGmXw0 & feature = emb_title
(72) https://novuscomms.com/2020/03/31/a-view-from-the-hvivo-open-orphan-orph-laboratory-professor-john-oxford/
(73) https://www.youtube.com/watch?v=d6MZy-2fcBw&feature=emb_title
(74) https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.03.24.20042291v1
(75) https: // blogs.bmj.com/bmj/2020/03/02/tom-jefferson-covid-19-many-questions-no-clear-answers/
(76) https://www.rubikon.news/artikel/journalismus-am -εκ-2
(77)https://www.jpost.com/israel-news/nobel-laureate-israel-will-have-no-more-than-ten-coronavirus-deaths-621407
(78) https://www.spectator.co. Ηνωμένο Βασίλειο / άρθρο / The-proof-on-Covid-19-is-not-as-clear-as-we-think
(79) https://today.rtl.lu/news/science-and-environment/a/ 1498185.html
(80) https://off-guardian.org/2020/03/17/listen-cbc-radio-cuts-off-expert-when-he-questions-covid19-narrative/
(81) https: / /verfassungsblog.de/whthing-it-takes/
(82) https://www.rundblick-niedersachsen.de/finanz-professor-das-ist-das-groesste-umverteilungsprogramm-in-friedenszeiten/
(83) https: / /www.zerohedge.com/health/whistleblower-how-cdc-manipulating-covid-19-death-toll
(84)https://www.pathologie.de/aktuelles/bdp-pressemitteilungen/bv-pressemitteilungen-detailansicht/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=1672&cHash=b566f545e6aa47c5dd22ffe1f70e032e
(85) https ) / bv-pressemitteilungen-detailedansicht /; tx_ttnews% 5Btt_news% 5D = 1672 & cHash = b566f545e6aa47c5dd22ffe1f70e032e
(86) https://www.pathologie.de/aktuelles/bdp-pressemitteilungen/bv-pressemitteilungen-detailnews/%55Dttn_16&D5_D&N&D=D&L=16&D&L=1&D&L=1&D&L=1&D&L=0&L=1 = b566f545e6aa47c5dd22ffe1f70e032e
(87) https://www.mopo.de/hamburg/rechtsmediziner–ohne-vorheilung-ist-in-hamburg-an-covid-19-noch-keiner-gestorben–36508928
(88)https://www.n-tv.de/panorama/10-38-RKI-meld-Rekordzahl-von-4500-Genesenen-binnen-24-Hunden–article21626512.html
(89) https: //www.focus .de / χρηματοδότηση / νόμος / συνταγματικός δικηγόρος-μέρη-του-the-law-αντισυνταγματικός-εστίαση-συνταγματικός-δικηγόρος-αναμονή-αγωγή-ενάντια-covid-19-νόμοι-της-κυβέρνησης_id_11870800.html
(90) https://www.uksh.de /pi_20200409_genetik_Urspruengen_des_Coronavirus_auf_der_Spur+-path-13576,9874,13830,182668.html
(91) https://wien.orf.at/stories/3044064
(92) https://www.uksh.de/pi_20200409_genetik_Ur , 13830,182668.html
(93)https://www.rundschau-online.de/news/aus-aller-welt/ sequences-der-corona-rise-condition-from-depression-und-suizid-befuerchtet-36473480
(94) https: // www. rubikon.news/artikel/die-corona-dystopie
(95) https://www.nachrichtenspiegel.de/2020/04/16/wenn-uns-nicht-bald-ein-licht-aufgeht-koennte-es-sehr- darken-comment-by-prof-sucharit-bhakdi /? utm_source = feedburner & utm_medium = feed & utm_campaign = Feed% 3A + NachrichtenspiegelOnline +% 28Der + Nachrichtenspiegel% 29
(96) https://www.express.de/news/panorama/virologe -puts-these-on-damage-by-lockdown-large-than-by-corona-36548638
(97) https://www.augsburger-allgemeine.de/bayern/Philosoph-Nida-Ruemelin-plaediert-fuer-raschen -Exit-from-contact-lock-id57208696.html
(98)https://www.midilibre.fr/2020/04/09/coronavirus-ces-suicides-de-malades-ou-de-personnes-tenaillees-par-langoisse,8839373.php
(99) https: // swprs. files.wordpress.com/2020/04/volksblatt_schweden_corona_20200414_18.pdf
(100) https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMc2009316
(101) https://www.ynet.co.il/articles/ 0,7340, L-5714371,00.html
(102) http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/278658
(103) https://www.tagesspiegel.de/wissen/virologe-streeck- for-the-coronavirus-μελέτη-η-δημοσίευση-to-heinsberg-was-not-light-minded / 25735672.html
(104)https://www.focus.de/finanzen/recht/staatsrechtler-teile-der-gesetze-verfassungswidrig-focus-verfassungsrechtler-erwarten-klagewelle- Gegen-covid-19-gesetze-der-regierung_id_11870800.html
(105) //infekt.ch/2020/04/hinterlaesst-coronavirus-eine-immunitaet/
(106) https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.04.05.20054361v1
(107) https: //www.medrxiv. org / content / 10.1101 / 2020.04.14.20062463v1
(108) https://www.youtube.com/watch?v=ARTf4bpiXuI
(109) https://www.republik.ch/2020/04/17/wir-haben -he-so-love-the-rule of law
(110) https://www.muensterschezeitung.de/Lokales/Staedte/Muenster/4180189-Appell-zu-Gelassenheit-und-Augenmass-Professor-stell-Corona-Massnahmen-infrage
(111) https://www.rubikon.news/artikel/das-ende-einer-ara-2
(112) https://www.nature.com/articles/s41591-020-0822-7
(113) https : //www.zeitpunkt.ch/starke-wort-eines-erfahrenen-arztes-und-wissenschaftlers
(114) https://www.youtube.com/watch?v=AHAij0flUKo&feature=youtu.be
(115) https: / /www.rubikon.news/artikel/die-corona-religion
(116) https://www.rubikon.news/artikel/fatale-manipulation
(117) https://jyllands-posten.dk/debat/breve/ECE12074246 / vi-skulle-aldrig-have-trykket-paa-stopknappen /
(118) https://www.rubikon.news/artikel/die-gesundheits-diktatur
(119)https://www.nzz.ch/feuilleton/giorgio-agamben-ueber-das-coronavirus-wie-es-unsere-gesellschaft-veraendert-ld.1547093
(120) https://www.youtube.com/watch; v = Vy-VuSRoNPQ & feature = emb_title
(121) https://www.youtube.com/watch?v=eU6IdglI-wc
(122) https://www.project-syndicate.org/commentary/greater-risk-literacy- can-μείωση-coronavirus-φόβο-από-gerd-gigerenzer-2020-03
(123) https://www.medical-tribune.de/medizin-und-forschung/artikel/coronavirus-quarantaene-kann-mit-massiven- psychic-follow-συνδεδεμένος /
(124) https://www.bz-berlin.de/deutschland/kliniken-verband-schlaegt-alarm-wegen-corona-rechte
(125)https://lockdownsceptics.org/wp-content/uploads/2020/04/How-the-World-got-Fooled-by-COVID-ed-2c.pdf
(126) https://www.youtube.com/ παρακολουθήστε? v = bfN2JWifLCY

Previous Article

Tραγική διαχείριση τραγικών διλημμάτων

Next Article

Ο Kennedy Jr. προειδοποιεί τους γονείς για τον κίνδυνο χρήσης μη δοκιμασμένων εμβολίων COVID σε παιδιά

Σχετικά Άρθρα